Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ε.Ο.Σ. Αχαρνών: Σχολή αναρρίχησης βράχου - Κάλυμνος 1-10 Αυγούστου!

 Δώστε άλλη διάσταση στις διακοπές σας!
Γυμναστείτε στη φύση και ανακαλύψτε τα όριά σας στα βράχια της Καλύμνου, ένα από τα δημοφιλέστερα αναρριχητικά πεδία στον κόσμο.
Συνολικά 2000 αναρριχητικές διαδρομές -οι μισές από αυτές εύκολες, κατάλληλες και για αρχάριους.  
Η αναρρίχηση γίνεται το πρωί 8.30- 15.00 σε βράχια που βρίσκονται στη σκιά. Δυο ημέρες επισκεπτόμαστε το απόγευμα πεδία που βρίσκονται στη σκιά εκείνες τις ώρες. 

Η σχολή προσφέρεται σε όσους έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο κατά τη διάρκεια της χρονιάς, σε κατοίκους της επαρχίας, σε φοιτητές, σε οικογένειες με παιδιά που θέλουν να σκαρφαλώσουν, σε όσους θέλουν να επαναλάβουν τη σχολή ταχύρρυθμα, σε όσους θέλουν ενεργητικές διακοπές!
Με επικεφαλής τον Άρη Θεοδωρόπουλο, οι διπλωματούχοι εκπαιδευτές της σχολής έχουν εμπειρία, ικανότητες και άφθονη διάθεση να σας διδάξουν τα βασικά της αναρρίχησης.
Η σχολή σας παρέχει τον εξοπλισμό και το εκπαιδευτικό υλικό – το μόνο που αγοράζετε είναι τα παπούτσια.
1-10 Αυγούστου. Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι 15 Ιουλίου. 
Σε ποιους απευθύνεται? Το σεμινάριο αυτό έχει σχεδιαστεί...


ειδικά για αρχάριους που θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα βράχια. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε καμιά εμπειρία ως τώρα στην αναρρίχηση. Είναι επίσης ιδανικό για άτομα με μικρή εμπειρία στα βράχια ή εμπειρία σε κλειστούς αναρριχητικούς τοίχους που επιθυμούν να βγουν με ασφάλεια και στα φυσικά βράχια. Επίσης απευθύνεται σε παλιούς μαθητές που θέλουν να επαναλάβουν τη σχολή αναρρίχησης (έκπτωση 20%). 
Τι περιλαμβάνει το σεμινάριο; Ξεκινώντας με τα απολύτως βασικά, το σεμινάριο καλύπτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να ασχοληθείτε με ασφάλεια με την αναρρίχηση. Είναι μια ιδανική εισαγωγή στην αθλητική αναρρίχηση (sport climbing –διαδρομές ασφαλισμένες με μόνιμα βύσματα) σε ένα αναρριχητικό πεδίο διεθνώς αναγνωρισμένο για τις καλά ασφαλισμένες διαδρομές του.  Περισσότερες πληροφορίες για την αναρρίχηση στην Κάλυμνο: www.climbkalymnos.com 
Αναλυτικά, το σεμινάριο περιλαμβάνει: 
- Βασικές αναρριχητικές τεχνικές, κόμποι 
-Σωστή ασφάλιση για αναρρίχηση επικεφαλής και top-rope 
-Βασική χρήση του εξοπλισμού, συντήρηση και αποθήκευσή του
- Χρήση αναρριχητικού οδηγού στην πράξη 
- Κώδικα επικοινωνίας
- Βασικές δεξιότητες αναρρίχησης
- Κατανόηση και αντιμετώπιση των κινδύνων στην αναρρίχηση, και τέλος
- Πάρα πολλή αναρρίχηση! Εξέλιξη της τεχνικής σας κατάρτισης, εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας, απόλαυση της αναρρίχησης και πολλά ακόμα.    
Ποιος είναι ο εκπαιδευτής; Υπεύθυνος εκπαιδευτής είναι ο Άρης Θεοδωρόπουλος, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες Οδηγούς Βουνού και Εκπαιδευτές Αναρρίχησης. Διευθύνει τις σχολές του ΕΟΣ Αχαρνών από το 1989. Ο Άρης έχει επίσης ανοίξει πάρα πολλές διαδρομές στην Κάλυμνο και είναι υπεύθυνος για την οργάνωση  και τη συντήρηση των αναρριχητικών πεδίων του νησιού. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων, στην εκπαίδευση λαμβάνουν μέρος και άλλοι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές. 
Πότε είναι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το σεμινάριο; Το αργότερο στις 15 Ιουλίου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, γι αυτό προτείνουμε να υποβάλλετε συμμετοχή το συντομότερο.  Επικοινωνήστε μαζί μας για σχετικές οδηγίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: aritheo@otenet.gr 
Πόσο στοιχίζει το σεμινάριο; €400 ανά άτομο (9 γεμάτες ημέρες / 5:1 αναλογία μαθητών/εκπαιδευτών).
Τι περιλαμβάνεται στο κόστος;
- 9 ημέρες εκπαίδευσης και καθοδήγησης στην αναρρίχηση (περίπου 6 ώρες τη ημέρα.). Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να μπορούν οι συμμετέχοντες να σκαρφαλώνουν αυτόνομα και να «οδηγούν» διαδρομές επικεφαλής. 
- Όλος ο αναρριχητικός εξοπλισμός (εκτός των παπουτσιών αναρρίχησης) 
Η διαμονή και η διατροφή περιλαμβάνονται στα δίδακτρα? Όχι. Είστε ελεύθεροι να μείνετε όπου θέλετε, αλλά υπάρχει και η επιλογή διαμονής σε στούντιο που προσφέρουν μειωμένες τιμές στους μαθητές μας. Περιλαμβάνουν μια μικρή κουζίνα όπου να μπορείτε μαγειρέψετε αν θέλετε, ωστόσο και οι τιμές των εστιατορίων στην Κάλυμνο είναι σημαντικά χαμηλότερες από ότι στα περισσότερα άλλα ελληνικά νησιά. 
Πώς θα φτάσω στην Κάλυμνο? Με πλοίο ή αεροπλάνο: http://climbkalymnos.com/?page_id=2628#gettingThere  για πολύ αξιόπιστες λεπτομέρειες στα αγγλικά και εδώ στα Ελληνικά.  http://kalymnos-isl.gr/el/organize-your-trip 
Για να ανακεφαλαιώσουμε, τι θα χρειαστώ; 1) Έκδοση αεροπορικού ή ακτοπλοϊκού εισιτήριου 2) Διατροφή 3) Ατομική ασφάλιση 4) Παπούτσια αναρρίχησης 5) Κλείσιμο διαμονής 6) Μηχανάκι ή αυτοκίνητο ή ποδήλατο για τις τοπικές μετακινήσεις στα βράχια.  
Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να δηλώσετε συμμετοχή, ή αν έχετε επιπλέον ερωτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!