Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Δολοφονία ορειβατών στο βόρειο Πακιστάν

Η ισλαμιστική οργάνωση Τζουντούλαχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο σε απομακρυσμένη ορεινή περιοχή του βορείου Πακιστάν που στοίχισε τη ζωή σε εννέα ξένους τουρίστες και τον πακιστανό ξεναγό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα είναι πέντε Ουκρανοί, τρεις Κινέζοι και ένας Ρώσος καθώς επίσης ο πακιστανός ξεναγός του. Βρίσκονταν στην περιοχή της επαρχίας Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν για ορειβασία καθώς στα σύνορα Πακιστάν -Κασμίρ βρίσκεται το...
Νάνγκα Παρμπάτ, το ένατο υψηλότερο βουνό στον κόσμο. Αυτή είναι η πρώτη επίθεση εναντίον τουριστών στην συγκεκριμένη περιοχή.

"Αυτοί οι ξένοι είναι εχθροί μας και με υπερηφάνεια αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το φόνο τους και θα συνεχίσουμε τέτοιες επιθέσεις και στο μέλλον", δήλωσε τηλεφωνικά προς το πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Η Τζουντούλαχ είχε αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν εναντίον μελών της σιιτικής μειονότητας της χώρας, περιλαμβανομένης μιας ενέδρας το Φεβρουάριο του 2012 όταν ένοπλοι είχαν σκοτώσει 18 επιβάτες ενός λεωφορείου.

Πηγή:BBC, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!