Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Προστασία της Πάρνηθας - Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής

Ο Σύλλογος Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής (Ελληνικός Πολιτιστικός, Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής) είναι Αθλητικό Σωματείο μη κερδοσκοπικό, με σκοπό την προώθηση του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Μία από τις πολλές δράσεις του συλλόγου είναι και η προσπάθεια για την προστασία της Πάρνηθας. 

Συμβάλλουμε με κάθε τρόπο σε αυτή την προσπάθεια.

Ενημερωθείτε από το site του συλλόγου, www.eposfilis.gr

Επισυνάπτουμε το κείμενο-κάλεσμα του συλλόγου, όπως μας εστάλη:



Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής
Λ.Φυλής & Κοιμ.Θεοτόκου 1, 13351 ΦΥΛΗ, τηλ. 210-2411148 & 6973693552
www.eposfilis.gr, email : eposfilis@gmail.com
     
Γίνε εθελοντής πυροφύλακας στη Δυτ.Πάρνηθα, μην μένεις αμέτοχος.

Ένα βράδυ στο πυροφυλάκειο Φυλής δεν είναι ένα «χαμένο» βράδυ, αλλά ένα βράδυ πολύτιμο για τη διατήρηση της Πάρνηθας.

Κάθε χρόνο ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, οργανώνει βάρδιες πυροφύλαξης κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1/5-30/10/11) από το Πυροφυλάκειο του Βουνού Φυλής (920 μ. υψόμετρο) στην Δυτική Πάρνηθα. Στο πυροφυλάκειο, το οποίο απέχει από τη Φυλή, σε άσφαλτο δρόμο 10 χλμ. και σε χωματόδρομο 3 χλμ. , φτάνετε οδικώς με το όχημα 4Χ4 του Συλλόγου, χωρίς επιβάρυνση για τα καύσιμα. Οι εθελοντές πυροφύλακες αναλαμβάνουν βάρδιες φύλαξης από τις 19:30 έως και τις 24:00,  καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο, δηλώνοντας στο Σύλλογο ποια ή ποιες ημερομηνίες επιθυμούν να κάνουν πυροφύλαξη ανά μήνα. Στους εθελοντές της κάθε βάρδιας, ο Σύλλογος παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως κιάλια, φακό, χάρτη της περιοχής κλπ. Υποχρέωση του κάθε εθελοντή είναι να ειδοποιήσει έγκαιρα την Πυροσβεστική, καλώντας τον αριθμό 199, σε περίπτωση που αντιληφθεί εστία φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Ζητάμε την ενεργό συμμετοχή σας έτσι ώστε να διαφυλάξουμε και να διασώσουμε το μεγαλύτερο πνεύμονα πράσινου της Αττικής, την Πάρνηθα. Με απλές διαδικασίες, και εύκολη πρόσβαση είναι πολύ απλό να κάνετε πράξη την ευαισθησία σας για το περιβάλλον. Είναι πολύ απλό να συμμετάσχετε ενεργά και να βοηθήσετε στη διατήρηση του Εθνικού δρυμού της Πάρνηθας.

Μάθετε περισσότερα στο:  www.eposfilis.gr, επικοινωνία: eposfilis@gmail.com

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον Εφορο Πυροφύλαξης και Εθελοντισμού κ.Δημήτρη Δερμεντζή τηλ. 6947554074. Email: ddermentzis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!