Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ο.Σ. ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟ ΒΟΥΡΙΝΟ (υψ. 1.886μ.)

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, ο Ο.Σ. Κιλκίς πραγματοποίησε εξόρμηση στο όρος Βούρινο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη της Σιάτιστας. Στην εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον τοπικό ορειβατικό σύλλογο, τον Ο.Σ. Σιάτιστας, συμμετείχαν 12 μέλη μας, 5 μέλη του Ο.Σ. Σιάτιστας καθώς και ένας ορειβάτης από τη Θεσσαλονίκη.

    Βρεθήκαμε όλοι μαζί έξω από τη Σιάτιστα και κινηθήκαμε με τα οχήματά μας σε δασικό δρόμο ως το καταφύγιο του Ο.Σ. Σιάτιστας, που βρίσκεται σε καταπληκτική τοποθεσία, απέναντι από το Βούρινο σε υψόμετρο 1.355μ. Αφήσαμε τα οχήματα και κινηθήκαμε για πολύ λίγο σε δασικό δρόμο και κατόπι σε μονοπάτι . Αφού απολαύσαμε τη θέα που μας πρόσφερε το ξύλινο παρατηρητήριο που συναντήσαμε, συνεχίσαμε σε ομαλό μονοπάτι που μας οδήγησε στην κορυφή, σε υψόμετρο 1.886μ. Στην πορεία μας είχαμε μόνο χαμηλή βλάστηση και συνεχώς σε θέα την κορυφή. Από το καταφύγιο στην κορυφή ανεβήκαμε σε 2 – 2μιση ώρες περίπου και εκεί παραμείναμε για 1 ώρα περίπου, η θέα ήταν εξαιρετική. Πήραμε το δρόμο της επιστροφής από άλλο μονοπάτι, κάνοντας έτσι κυκλική πορεία. Το μονοπάτι ήταν πιο απότομο, περνούσε μέσα από δασωμένη περιοχή όμως, κάνοντας έτσι ενδιαφέρουσα και όμορφη τη διαδρομή. Στο καταφύγιο φτάσαμε σε 2μιση  ώρες περίπου, με το τελευταίο ανηφορικό και απαιτητικό κομμάτι να «κλέβει» τις εντυπώσεις.
     Στην επιτυχή εξόρμηση συνέβαλαν τόσο ο υπέροχος καιρός, είχε ηλιοφάνεια – το κρύο δεν έλειπε βέβαια, όσο και η ευχάριστη διάθεση, φιλοξενία  και  άψογη εξυπηρέτηση που μας παρείχαν τα παιδιά του ορειβατικού. Τους ευχαριστούμε πολύ και υποσχόμαστε όποτε χρειαστεί, σε ανάλογη ανταπόδοση.  Ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι όλοι, «κλείσαμε» την εξόρμησή μας σε ταβέρνα στη Σιάτιστα, ανανεώνοντας τα ορειβατικά μας ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!