Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

«Εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για ορεινή πεζοπορία»

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Αθηνών επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον ειδικά για ημερήσιες αναβάσεις και προτείνει κοντινές Κυριακάτικες εξορμήσεις.

Πώς βλέπετε το κοινό της πεζοπορίας στην Ελλάδα; Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον; Έχει μειωθεί λόγω της κρίσης; 
Τα τελευταία χρόνια...
παρά την οικονομική κρίση, εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για ορεινή πεζοπορία. Βέβαια το ενδιαφέρον αυτό περιορίστηκε στις ημερήσιες αναβάσεις. Οι ηλικίες καλύπτουν όλο το φάσμα από 18 μέχρι και την τρίτη ηλικία. Την πλειοψηφία κατέχουν οι άγαμοι, ενώ οι περισσότεροι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και υπάλληλοι.

Τι χρειάζεται για να συμμετέχει κάποιος σε μια πεζοπορική εκδρομή για αρχάριους; 
Προτείνουμε τις απλές ορεινές πεζοπορίες που τις χαρακτηρίζουμε με βαθμό δυσκολίας το Α, όπου είναι απλές ορεινές διαδρομές, μικρής διάρκειας, όπου ο αρχάριος θα πρέπει να έχει μποτάκια, σακίδιο πλάτης, παγούρι και την ανάλογη για την εποχή ένδυση.

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει; Ποια εποχή προσφέρεται; 
Δεχόμαστε ενήλικες που θα πρέπει να εγγραφούν μέλη μας. Στην Ελλάδα όλες οι εποχές είναι κατάλληλες για αρχάριους στα βουνά. Υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας των αναβάσεων και βέβαια οι δυσκολότερες είναι οι χειμερινές στα ψηλά βουνά μας, όπου θα πρέπει οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν τεχνικά θέματα και χρήση ειδικών υλικών. Αυτά όμως ξεπερνιούνται με μαθήματα που προσφέρουμε μέσω των σχολών μας.

Που κυμαίνονται οι τιμές των εκδρομών; 
Οι ημερήσιες αναβάσεις κοστίζουν μόνο το πούλμαν € 20.

Ποιες εκδρομές θα προτείνατε στο άμεστο μέλλον για τους μη ειδικούς; 
Από το πρόγραμμά μας Οκτωβρίου 2013/Μαρτίου 2014 έχουμε αρκετές αναβάσεις για αρχάριους, όπως πιο κοντινές Κυριακές Ροεινό- Πιανα ( Μαίναλο ) κλπ. Το πρόγραμμά μας υπάρχει στο site μας www.eosathinon.gr ή μοιράζεται στα γραφεία μας Λέκκα 23-25, Αθήνα.

Πηγή: athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!