Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Όλυμπος:Παρουσίαση του καταφυγίου "Κρεβάτια" - 1008μ υψόμετρο

Στον Όλυμπο, από την πλευρά της Πιερίας και του πρώην δήμου Δίου, βρίσκεται το καταφύγιο "Κρεβάτια". Για να φτάσουμε εκεί περνάμε το χωριό Βροντού και ακολουθούμε το δρόμο για την Αγ. Τριάδα.

Πως θα πάω:
Υπάρχουν δύο βασικές πεζοπορικές διαδρομές που οδηγούν στο καταφύγιο. Η πρώτη ακολουθεί το μονοπάτι Αγ. Τριάδα - Κρεβάτια, διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών για τον μέσο πεζοπόρο. Το μονοπάτι είναι επαρκώς σημαδεμένο με πινακιδάκια τετράγωνα, κόκκινου χρώματος με ένα κίτρινο τετράγωνο στη μέση.

Η δεύτερη διαδρομή ξεκινά από τους Αγ. Αποστόλους και φθάνει στο "Ρέμα Παπά" (στρόγγυλα κίτρινα πινακιδάκια με κόκκινο κύκλο στη μέση). Σε εκείνο το σημείο, το μονοπάτι, διασταυρώνεται ένα άλλο μονοπάτι (στρόγγυλα κίτρινα πινακιδάκια με μπλέ κύκλο στη μέση) που οδηγεί στο καταφύγιο Κρεβάτια.
Για όποιον επιθυμεί μία ολιγόωρη επίσκεψη, μπορεί να χρησιμοποιήσει το χωματόδρομο από την Αγ. Τριάδα και σε περίπου 20 λεπτά θα βρίσκεται στο καταφύγιο.
Αφού φτάσω:
Το καταφύγιο έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 20 άτομα στα δωμάτια και επιπλέον κατασκηνωτές στο χώρο πέριξ του καταφυγίου. Λειτουργεί οργανωμένη κουζίνα με σπιτικά πιάτα και μεζέδες. Από το καταφύγιο ξεκινούν μονοπάτια κάθε είδους, από μια ολιγόωρη κυκλική βόλτα με επιστροφή πάλι στο καταφύγιο έως πολύωρη πεζοπορία έως το οροπέδιο των Μουσών.
Λειτουργία:
Το καταφύγιο λειτουργεί από Παρασκευή έως Κυριακή, 12 μήνες το χρόνο. Τους χειμερινούς μήνες καλό είναι να έχετε πάρει πρώτα ένα τηλέφωνο πριν αναχωρήσετε για το καταφύγιο.
Επικοινωνία:
Για κρατήσεις και λοιπές πληροφορίες επικοινωνείτε με τους διαχειριστές στα τηλέφωνα 6944547441 και 6942665896

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!