Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΕΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Από τον Κάβο στον Καλόγερο










Με 16 μέλη συνεχίστηκε η χειμερινή δραστηριότητα του ορειβατικού συλλόγου Κομοτηνής. Η ορειβατική παρέα απόλαυσε το ελαφρύ κρύο πραγματοποιώντας μια ορεινή πεζοπορία με εκκίνηση την παλαιοβυζαντινή γέφυρα Ιάσμου και ακολουθώντας στη συνέχεια διαδρομή παράλληλη με τον Κομψάτο ποταμό συνέχισε ανηφορικά καταλήγοντας στον γραφικό ερειπωμένο ορεινό οικισμό του Κάβου, όπου και αναπαύτηκε πριν την επιστροφή. Ο Πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Πετροσιάν, συμπλήρωνε κατά τη διάρκεια της πορείας τη σήμανση του μονοπατιού. Στη διαδρομή αυτή επρόκειτο να συμμετέχει και ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής, τελικά όμως η αβεβαιότητα των καιρικών συνθηκών που συνεπάγεται ο χειμώνας έκανε την ομάδα να αναβάλει τη συμμετοχή της για κάποια επόμενη πεζοπορία σύντομα.

Αξίζει να αναφερθεί η κίνηση του ορειβατικού συλλόγου να προσεγγίσει όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάυμιας εκπαίδευσης του νομού προσκαλώντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στις δραστηριότητές τους. Η κλίση των νέων ανθρώπων και μάλιστα των μικρών παιδιών στα αθλήματα της φύσης και του βουνού είναι ιδιαίτερα εμφανής τα τελευταία χρόνια και το ΔΣ του συλλόγου διέκρινε αυτή τη στροφή και το ενδιαφέρον των μαθητών προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να τους γνωρίσουν το άθλημα τις ορειβασίας συνοδεύοντάς τους σε όμορφα ορεινά μονοπάτια του νομού μας. Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών είναι ήδη έκδηλη και ομάδες μαθητών έχουν αρχίσει να ορειβατούν με το σύλλογο.

Η επόμενη δράση του συλλόγου είναι μια ορεινή πεζοπορία στην κορυφή Καλόγερος του νομού μας με εκκίνηση το φυλάκιο του Μαχαίρα. Πρόκειται για χαμηλού βαθμού δυσκολίας διαδρομή, που προσφέρει μιναδική θέα στη νότια Ροδόπη, στην οποία ενδείκνυται η συμμετοχή αρχαρίων και παιδιών. Για την εκδήλωση στο facebook δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!