Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αναχώρησε σε αποστολή ο Μαγγίτσης για το Κ2!

Ο Νίκος Μαγγίτσης του ΕΟΣ Βόλου, γνωστός στο ελληνικό κοινό ορεινού τρεξίματος σαν διοργανωτής των αγώνων Kentavros Ultra Trail, αναχώρησε για το Αφγανιστάν χθες το μεσημέρι, όπου θα λάβει μέρος μαζί με τον Αλέξανδρο Αραβίδη του ΕΟΣ Άμφισσας και ξένους ορειβάτες σε αποστολή ανάβασης για την 2η υψηλότερη αλλά πολύ επικίνδυνη κορυφή του κόσμου, την πασίγνωστη Κ2 στην οροσειρά Καρακόραμ.

Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στη Γη μετά το όρος Έβερεστ με ύψος 8.611 μέτρα. Είναι μέρος της οροσειράς Καρακόραμ και βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας. Η ανάβαση από την Κινεζική μεριά είναι πιο επικίνδυνη και γι'αυτό το λόγο οι αναβάσεις γίνονται από την πακιστανική μεριά. Το Κ2 είναι η δεύτερη πιο θανάσιμη κορυφή μεγαλύτερη των 8 χιλιομέτρων με πρώτο το Annapurna.

O Νίκος Μαγγίτσης έχει πολλές αναβάσεις στο ενεργητικό του, σημαντικότερες από τις οποίες η ανάβαση στο Έβερεστ το 2004 με ανεξάρτητη εμπορική αποστολή αλλά και η ολοκλήρωση των "7 Summits", της ανάβασης δηλαδή της υψηλότερης κορυφής κάθε ηπείρου: Everest-8,848m (Ασία), Αconcagua-6,961m (Ν.Αμερική), Όρος McKinley (Denali)-6,194m (Β.Αμερική), Kilimanjaro-5,895m (Αφρική), Elbrus-5,642m (Ευρώπη), Vinson Massif-4,892m (Ανταρκτική), Carstensz Pyramid-4,884m (Ασία), Kosciuszko-2,228m (Αυστραλία)


Πηγή: www.k2expedition.gr
          www.advendure.com

2 σχόλια:

  1. Διόρθωση, Ο Αλεξανδρος ειναι μελος του Ορειβατικού συλλόγου Άμφισσας, όχι του Αθηναϊκού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!