Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - Η ανάβαση στον Όλυμπο 3-4 Σεπτεμβρίου 2011






Μια υπέροχη διαδρομή απόλαυσαν και φέτος τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής ανεβαίνοντας στο βουνό των θεών το περασμένο Σαββατοκύριακο. Καθιερωμένη από τη γέννηση σχεδόν του συλλόγου η ανάβαση στον Όλυμπο κάθε Σεπτέμβριο, πάντα συγκεντρώνει πολλούς ορειβάτες και φίλους του βουνού όταν προγραμματίζεται. Ο προορισμός στην ψηλότερη ελληνική κορυφή, το Μύτικα, σε υψόμετρο 2.917 μέτρα, δεν αφήνει αδιάφορο τον ορειβάτη και το λάτρη του θαύματος της φύσης.





Η φετινή εξόρμηση του συλλόγου στον Όλυμπο χαρακτηρίζεται από τις πιο πετυχημένες. 33 ορειβάτες ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου με υπεύθυνο αποστολής τον Πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Πετροσιάν και τον ταμία Άγγελο Βάσσου, με προορισμό τη θέση Γκορτσιά, που ήταν και το σημείο εκκίνησης της ανάβασης και μετά από 6 ώρες πορεία βρέθηκαν στο οροπέδιο των μουσών, όπου και φιλοξενήθηκαν στο καταφύγιο του Κάκαλου και σε αντίσκηνα. Η μέρα κύλησε με ξεκούραση, φαγητό και κέφι στην ύπαιθρο κάτω από τα βλέμματα των θεών του Ολύμπου και του έναστρου ουρανού, που είναι μοναδική θέα από την κορυφή ενός βουνού.

Την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί οι ορειβάτες ξεκίνησαν την ανάβαση για την κορυφή του Μύτικα. 21 από αυτούς σκαρφάλωσαν το ριψοκίνδυνο λούκι και πάτησαν την κορυφή, σημειωτέον ότι ανάμεσά τους υπήρχαν και πρωτάρηδες, που ανέβηκαν στον Όλυμπο για πρώτη φορά. Στη συνέχεια η ομάδα κατηφόρισε για τη βάση και ολοκλήρωσε την πορεία της σε 9 περίπου ώρες, προσπαθώντας στη συνέχεια να ξεκουραστεί στο δρόμο της επιστροφής και να βιώσει την ανάμνηση της υπέροχης εμπειρίας που είχε μόλις ζήσει.



Έτσι δυναμικά και με έντονα συναισθήματα ξεκίνησε το πρόγραμμα του Ορειβατικού Συλλόγου τη νέα ορειβατική χρονιά και συνεχίζει με μια χαλαρή και ενδιαφέρουσα παραποτάμια πεζοπορία στα μοναδικού φυσικού κάλλους στενά του Νέστου. Η διαδρομή αυτή ενδείκνυται για κάθε αρχάριο και άπειρο πεζοπόρο ή περιπατητή που θέλει να δοκιμάσει την εμπειρία της ορεινής πεζοπορίας σε μια χαμηλού βαθμού δυσκολίας πορεία. Οι ενδιαφερόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 8 π.μ. στη Νομαρχία διαθέτοντας το στοιχειώδη εξοπλισμό πεζοπορίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη της διαδρομής Χριστίνα Σόφτα (6981994810).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!