Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ορειβάτης με τύχη... «βουνό»

Ένα θησαυρό ανακάλυψε τυχαία Γάλλος ορειβάτης στο γαλλικό τμήμα του Λευκού Όρους.
Ο νεαρός άνδρας, ενώ έκανε πεζοπορία στον «γίγαντα» των Άλπεων, είδε ένα μεταλλικό κουτί. Όταν το άνοιξε τον περίμενε μια...


απροσδόκητη έκπληξη καθώς αντίκρυσε μια ολόκληρη σειρά από πολύτιμες πέτρες - σμαράγδια, ζαφείρια, ρουμπίνια - και αποφάσισε να τα παραδώσει στην αστυνομία.
Στο κουτί υπήρχε μια επιγραφή «Made in India» γεγονός που υποδηλώνει ότι το κουτί με το θησαυρό μπορεί να προέρχεται από επιβάτη ινδικού αεροπλάνου που συνετρίβη στο βουνό στα μέσα του εικοστού αιώνα. Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση τα κοσμήματα είναι αξίας μεταξύ 130.000 και 246.000 ευρώ.
Ένας διοικητής της αστυνομίας εξήγησε ότι «σε περίπτωση που δεν βρεθεί ο νόμιμος ιδιοκτήτης, οι πολύτιμοι λίθοι θα πρέπει να παραδοθούν στο νεαρό ορειβάτη."

Η έρευνα έδειξε ότι δύο αεροπλάνα από την Ινδία συνετρίβησαν στο Λευκό Όρος κατά τον τελευταίο αιώνα, ένα το 1950 και ένα το 1966. Στο πρώτο επέβαινε η πριγκίπισσα του Malabar και σκοτώθηκαν συνολικά 58 άτομα. Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, στις 24 Ιανουαρίου του 1966, έπεσε στον παγετώνα ένα Boeing 707 της Air India που πήγαινε από τη Βομβάη προς Νέα Υόρκη. Τότε έχασαν τη ζωή τους 117 άτομα.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!