Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Υψοφοβικές εικόνες από το πιθανόν πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου

Μπoρεί Caminito del Rey να σημαίνει Μονοπάτι του Βασιλιά αλλά με πλάτος λιγότερο από ένα μέτρο και με τον γκρεμό κάτω από τα πόδια σου, το όνομά του μάλλον είναι μόνο συμβολικό πια. 

 Το μονοπάτι φτιάχτηκε μεταξύ 1901- 1905 και για την ακρίβεια, αποτελεί βοηθητικό έργο ενός άλλου μεγαλύτερου- του φράγματος Conde del Guadalhorce. Αποτελούσε την μοναδική δίοδο που συνέδεε τις δυο πλευρές του ποταμού, προκειμένου να... διευκολυνθεί η επικοινωνία, η μεταφορά προμηθειών, η επιθεώρηση και συντήρηση του έργου. Το 1921 το μονοπάτι πήρε την ονομασία του από τον βασιλιά Alfonso XIII ο οποίος το διέσχισε για να εγκαινιάσει το φράγμα και έτσι τιμής ένεκεν και βάσει Ισπανικής παράδοσης γίνανε και τα βαφτίσια. 

 H κατασκευή του ήταν απλή και τα υλικά δεν άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες. Οι ράγες χάλυβα που στήριζαν το τσιμεντένιο δρομάκι έχουν καταρρεύσει και ξύλινα δοκάρια τις έχουν αντικαταστήσει. Σε πολλά σημεία ο δρόμος κόβεται απότομα και απαιτείται αναρρίχηση. Το κενό κάτω από τα πόδια των τολμηρών φτάνει τα 240 μέτρα. 

Μετά από δύο θανατηφόρα ατυχήματα το 1999 και το 2000, οι τοπικές Αρχές έκλεισαν και τις δύο εισόδους αλλά το 2011 στο «τουριστικό χρυσωρυχείο» δόθηκε φιλί ζωής από την
περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας και την τοπική κυβέρνηση της Μάλαγα. Με προϋπολογισμό 9.000.000 ευρώ και με αυστηρό χρονοδιάγραμμα που απαιτεί να ξεκινήσουν εργασίες μέσα στο 2014, αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος τουριστών και λάτρεις των αναβάσεων από όλο τον κόσμο. 




 Κάποιοι όμως είναι πολύ ανυπόμονοι και αψηφούν τον κίνδυνο. Aυτές οι μικρές ομάδες αναρριχητών, αγνοούν την υψοφοβία, φλερτάρουν με τον θάνατο και χαρίζουν μοναδικές εικόνες που δικαιολογούν τoν τίτλο του πιθανόν πιο επικίνδυνου μονοπατιού στον κόσμο.

Δείτε το βίντεο εδώ!

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!