Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΕΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Η ανάβαση στο Γράμμο 7-9 Οκτωβρίου







Ολοκληρώθηκε η ανάβαση του ΕΟΣ Κομοτηνής στην οροσειρά του Γράμμου. Η ορειβατική ομάδα του Συλλόγου μας αποτελούμενη από τους Κούτρα Σπύρο, Κωνσταντίνου Γρηγόρη, Εμμανουηλίδη Βαγγέλη, Καζακοπουλου Γεωργία και Μπαξεβανάκη Ιφιγένεια έφτασε στον οικισμό της Γράμμουστας την παρασκευή 7/10/11 το βράδυ. Ο οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 1400μ. Η ομάδα μας θα φιλοξενούνταν στον ξενώνα Grammos Lodge(www.grammos.com) που με πολύ μεράκι κατασκέυασε ο Γιώργος Σπύρου από υλικά που παρείχε αποκλειστικά το βουνό.







Το Σαββάτο το πρωί η ομάδα ξεκίνησε από Γράμμουστα προς τη λίμνη Γκιστόβα και ακολούθως προς την ψηλότερη κορυφή 2520 (4η ψηλότερη στην Ελλάδα). Εν μέσω βροχής αλλά με ηθικό ακμαίο μετά από 3,5 ώρες πεζοπορίας η ομάδα μας έφτασε στην λίμνη Γκιστόβα σε υψόμετρο 2350 (η ψηλότερη αλπική λίμνη στη χώρα μας). Μετά το απαραίτητο διάλλειμα και εν μέσω ομίχλης η ομάδα ξεκίνησε για την κορυφή όπου έφτασε σε μιάμιση ώρα. Ακολούθως πήραμε τον δρόμο της επιστροφής και σε 4 ώρες περίπου ήμασταν πίσω στον ξενώνα όπου ο Γιώργος μας είχε ετοιμάσει εξαιρετικά ντόπια αρνίσια παϊδάκια.

Η ομάδα ξεκουράστηκε και την Κυριακή το πρωϊ πήρε το δρόμο της επιστροφής για Κομοτηνή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Σπύρου για την εξαιρετική φιλοξενία.

Κούτρας Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!