Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Δράσεις σε Ίσμαρο - Τζουμέρκα


Για αρχάριους και έμπειρους συνεχίζει το πρόγραμμα Οκτωβρίου

Με δράσεις τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους ορειβάτες συνεχίζει το φθινοπωρινό πρόγραμμα ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής. Μετά την κοσμοσυρροή στα Θρακικά Μετέωρα, όπου 56 συμπολίτες μας ακολούθησαν τα μέλη του συλλόγου στην ορεινή τους πεζοπορία σε αυτόν τον πανέμορφο βιότοπο των άγριων αλόγων με τους απόκρημνους βράχους και τα απομεινάρια των παλιών οικισμών μια ακόμη ορεινή πεζοπορία που προσελκύει φίλους του βουνού είναι αυτή στο όρος Ίσμαρος που δεσπόζει πάνω από τον οικισμό της Μαρώνειας και αγναντεύει το Β.Α. Αιγαίο. Στο βουνό υπάρχουν ακόμη απομεινάρια της αρχαίας ακρόπολης. Η πεζοπορία είναι χαμηλού βαθμού δυσκολίας, κατάλληλη για να συμμετέχουν παιδιά και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από τον υπεύθυνο της ανάβασης Τάσο Παπαγιαννάκη(6973-008979).

Το τριήμερο από 28 έως 30 Οκτωβρίου ο Σύλλογος θα εξορμήσει για ανάβαση στα Αθαμανικά Όρη (Τζουμέρκα). Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί της Παρασκευής 28.10. Για την ακριβή ώρα αναχώρησης και το σημείο συνάντησης οι ενδιαφερόμενοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα συνεννοηθούν απευθείας με τον υπεύθυνο της ανάβασης. Η ανάβαση είναι βαθμού δυσκολίας 2 , προβλέπεται να διαρκέσει 7 ώρες συνολικά και θα καλύψει υψομετρική διαφορά 779 μέτρων μέχρι την κορυφή Κακαρδίτσα που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.429 μ. Απαιτείται αρκετά καλή φυσική κατάσταση και χειμερινός εξοπλισμός βουνού.

Η διαμονή θα γίνει στο γραφικό χωριό Ελάτη Τρικάλων και η ανάβαση θα έχει ως εκκίνηση το χωριό Γαρδίκι Τρικάλων, που είναι σκαρφαλωμένο σε μια απότομη πλαγιά των Τζουμέρκων. Και οι δύο οικισμοί χαρακτηρίζονται από φυσική ομορφιά και παραδοσιακό βλάχικο χρώμα. Τα Αθαμανικά όρη ή Τζουμέρκα είναι μεγάλη οροσειρά της δυτικής Ελλάδος, που ουσιαστικά αποτελεί τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου. Η υψηλότερη κορυφή τους είναι η Κακαρδίτσα με υψόμετρο 2.429 μέτρα και η επόμενη ψηλότερη είναι το Καταφύδι με υψόμετρο 2.393 μέτρα. Καταλαμβάνουν τμήμα των νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Τρικάλων. Σημαντικά χωριά των Αθαμανικών Ορέων είναι οι Καλαρρύτες, οι Μελισσουργοί, η Πράμαντα, η Άγναντα,η Αθαμανία και το Γαρδίκι Τρικάλων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι 23 Οκτωβρίουστον υπεύθυνο Κώστα Σαχαρίδη (6944-517300) με την προκαταβολή του ποσού των 25€. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον υπεύθυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!