Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ο Ο.Σ. Κιλκίς στο Πάικο, Λίμνη Μεταλλείου – Λίμνη Σκρα

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 ο Ο.Σ. Κιλκίς πραγματοποίησε εξόρμηση στο όρος Πάικο, στη λίμνη Μεταλλείου και στη λίμνη Σκρα. Στην εξόρμηση έλαβαν  μέρος ορειβάτες αλλά και ποδηλάτες (mountain bike), τόσο από το Κιλκίς όσο κι από τη Θεσσαλονίκη. 

Οι συμμετέχοντες, 30 στο σύνολο, ξεκίνησαν στις 07:30π.μ. από το Κιλκίς και βρέθηκαν με τους υπόλοιπους από τη Θεσσαλονίκη, στην Αξιούπολη στις 8:00π.μ. Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στη λίμνη Μεταλλείου όπου πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους. Αφού απόλαυσαν τη θέα και έγιναν οι απαραίτητες ετοιμασίες, πήραν το δασικό δρόμο που οδηγεί από τη λίμνη Μεταλλείου στη λίμνη Σκρα. Ο δρόμος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κινείται δίπλα στο ρέμα και η απόσταση του είναι 9-10χλμ. Η γύρω βλάστηση με τα χρώματά της «σπάει» τη μονοτονία του δρόμου και κάνει τη διαδρομή ενδιαφέρουσα. 

Οι ποδηλάτες έφτασαν πρώτοι στην περιοχή της λίμνης Σκρα σε 1,5 ώρα περίπου ενώ οι πεζοπόροι σε 2 περίπου ώρες. Απόλαυσαν το μαγευτικό τοπίο της περιοχής με τη Γαλάζια λίμνη και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και επέστρεψαν από την ίδια διαδρομή. 
Η διαδρομή γενικά είναι εύκολη, σε λίγα σημεία ανηφορική χωρίς να χρειάζεται ειδικές απαιτήσεις είτε πεζοπορίας είτε ποδηλασίας. Το καταπληκτικό Πάικο με τις ομορφιές του σε αποζημιώνει με το παραπάνω, όποτε κι αν το επισκεφτείς.
   Συνεχίζουμε τις εξορμήσεις  το προσεχές διήμερο στο δάσος Φρακτού στη Δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!