Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΕΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Δράσεις σε: Θρακικά Μετέωρα, Παπίκιο, Σφενδάμη Σερρών, Γράμμο

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου συνεχίζουν οι δράσεις του ορειβατικού συλλόγου. 56 άτομα συμμετείχαν στην ορεινή πεζοπορία στα Θρακικά Μετέωρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με υπεύθυνη την έμπειρη ορειβάτισσα Ειρήνη Ιορδανίδου και έδωσαν ζωή στον εγκαταλειμμένο οικισμό της Αστραίας που βρίσκεται κάτω από τα επιβλητικά βράχια. Πολλοί από τους συμμετέχοντες συνέχισαν τη διαδρομή σκαρφαλώνοντας ανάμεσα από χαράδρες στα απόκρημνα βράχια που έχουν ύψος 120 μέτρα και απόλαυσαν από εκεί τη θέα στα ορεινά του Ιάσμου που με τους βράχινους όγκους και τα άγρια άλογα που ζουν στην περιοχή θυμίζει άγρια δύση.

Το ίδιο σαββατοκύριακο ομάδα 6 ορειβατών από την περιοχή της Ροδόπολης και της Κερκίνης Σερρών, μέλη του ορειβατικού συλλόγου Μπέλες, που είχαν γνωριστεί με τον ορειβατικό σύλλογο Κομοτηνής σε ανάβασή του στο δικό τους όρος Μπέλες φέτος το Μάιο, δέχτηκαν πρόσκληση του τοπικού μας συλλόγου και διανυκτέρευσαν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο καταφύγιο «Χαράλαμπος Δήμου» κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα σε υψόμετρο 1.040 μ. Η επόμενη μέρα περιλάμβανε ξύπνημα πριν την ανατολή και πεζοπορία μέσα στο πανέμορφο δάσος οξιάς που περιβάλει το καταφύγιο νοτιοδυτικά προς το Χιονόρεμα και στη συνέχεια ανάβαση σε απότομη πλαγιά με προορισμό την κορυφή του Παπικίου στα 1.510 μέτρα. Την ομάδα συνόδευσε στην κορυφή ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Πετροσιάν. Η επιστροφή έγινε από άλλη διαδρομή ακολουθώντας βόρεια κατεύθυνση προς τη συνοριογραμμή με τη Βουλγαρία και ολοκληρώθηκε μετά από 8 ώρες επίπονης αλλά πολύ ευχάριστης πορείας, που άφησε τους φιλοξενούμενους ορειβάτες με τις καλύτερες εντυπώσεις από τα βουνά και τη φιλοξενία των μελών του ΕΟΣ Κομοτηνής. Στο καταφύγιο τους περίμενε πεντανόστιμη γίδα βραστή, που την επιμελήθηκαν ο γραμματέας Χρήστος Ξαγοραράκης και ο ταμίας Άγγελος Βάσου.

Το ίδιο ΣΚ το μέλος του συλλόγου Δημήτρης Τσολάκης συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε αγώνες προσανατολισμού (orienteering) στα πλαίσια του 2ου Sfendami Night Trail, που διεξάγεται στην Σφενδάμη Πιερίας στο λόφο του προφήτη Ηλία 2.5 χιλ έξω από την Σφενδάμη. Ο αγώνας είχε σκοπό τη γνωριμία των διαγωνιζόμενων με το άθλημα του προσανατολισμού που σχετίζεται με τον εντοπισμό με πυξίδα σημείων ελέγχου στον μικρότερο δυνατό χρόνο και συνδυάζεται με ορεινό τρέξιμο ή ορεινή ποδηλασία.

Αυτό το τριήμερο ο σύλλογος θα εξορμήσει στο όρος Γράμμο, το τέταρτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας με την κορυφή του να φτάνει σε υψόμετρο 2.521 μέτρα, από Παρασκευή 7 έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Η διαμονή θα γίνει στο ορεινό καταφύγιο «Γράμμος». Η ανάβαση στην κορυφή είναι βαθμού δυσκολίας 3, η πορεία προβλέπεται να διαρκέσει 10 ώρες και απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση, εμπειρία στην ορειβασία και ανάλογο εξοπλισμό. Τη διοργάνωση της εξόρμησης και την ευθύνη της συνοδείας των μελών έχει ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Σπύρος Κούτρας (6972325463)

339645_2544457689774_1203710712_3557839_1071656164_o.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!