Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Ανάβαση στον Όλυμπο στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2011 με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς.

       Στις 8 και 9 Οκτωβρίου 25 μέλη και φίλοι του Συλλόγου πραγματοποίησαν ανάβαση στον ¨Όλυμπο με διανυκτέρευση στο φιλόξενο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός»(2.100μ.).

ΟΛΥΜΠΟΣ ΟΚΤ 2011 030.jpg

      Η ανάβαση μέχρι το καταφύγιο έγινε σε μικρές ομάδες, σύμφωνα με το πρόγραμμα των συμμετεχόντων. Έτσι είχαμε άτομα που ξεκίνησαν από το Λιτόχωρο ανέβηκαν τον Ενιπέα και κατέληξαν στο καταφύγιο, δύο μέλη που ανέβηκαν από την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου παρά τη χιονοθύελλα πραγματοποίησαν ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου «Μύτικας»(2.917μ.), αλλά και φίλους από διάφορα σημεία της Ελλάδας (Αθήνα, Κρήτη και Αμαλιάδα) που με την παρέα του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν για πρώτη φορά τον Όλυμπο. Τελικά η ομάδα συμπληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με τα τελευταία τρία μέλη της παρέας. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές, αλλά αν το δούμε  από τη θετική πλευρά δόθηκε η ευκαιρία στους ορειβάτες να ζήσουν όλα τα στοιχεία της φύσης.
         Το πρωί της Κυριακής η καταρρακτώδης βροχή της προηγούμενης νύχτας, έδωσε τη θέσης σε μια λαμπερή ημέρα και παρά το δυνατό άνεμο, μια ομάδα 11 ατόμων έφτασε στην κορυφή «Σκολιό» (2.911μ.) πατώντας πάνω σ’ ένα μικρό ίχνος χιονιού που έπεσε μες τη νύχτα.  Η επιστροφή όλων των συμμετεχόντων πρώτα στο καταφύγιο και έπειτα στα «Πριόνια» έγινε χωρίς προβλήματα. Ακόμη μία πετυχημένη εξόρμηση του Ο.Σ. Κιλκίς έφτασε στο τέλος της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!