Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Περιπλανιόταν στο ψύχος πάνω από 12 ώρες - Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του ορειβάτη στην ορεινή Ναυπακτία - Τον εντόπισαν τα ξημερώματα


Για περισσότερες από 12 ώρες περιπλανιόταν στο ψύχος ο 37χρονος ορειβάτης, τον οποίο εντόπισε σώο, αλλά ταλαιοωρημένο η ΕΟΔ Αχαΐας. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Το επιχειρησιακό τμήμα της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Αχαΐας στις 05/01/2014 και ώρα 21:50 έλαβε ενημέρωση για αγνοούμενο Ορειβάτη στην περιοχή της Ναυπακτίας.

Μετά από τις πρώτες επαφές που διενεργήσαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ενημερωθήκαμε για το περιστατικό, στις 22:50 ξεκίνησε κλιμάκιο για την πραγματοποίηση Επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης 37χρονου αγνοουμένου από την Ελληνική Ομάδα Διάσωση το οποίο απαρτιζόταν από 9 Εθελοντές του Τμήμα Ορεινής Διάσωσης και 3 Εθελοντές του Τμήματος Έρευνας και Τεχνολογίας του παραρτήματος

Μετά από 2ωρη επιχείρηση σε δύσβατη περιοχή ο 37χρονος... Κ.Α απεγκλωβίστηκε σώος και καλά στην υγεία του από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με εμφανή όμως τα στοιχεία εξάντλησης και κόπωσης του καθώς περιπλανιόταν στο Φαράγγι του Κάκκαβου περισσότερο από 12 ώρες σε θερμοκρασίες όπου την νύχτα έφταναν κάτω από το μηδέν, και αφότου του προσφέρθηκαν οι Α’ Βοήθειες μεταφέρθηκε στους οικείους του στον ξενώνα που διέμενε.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αχαΐας θέλει να ευχαριστήσει την Αστυνομική Διεύθυνση Ναυπάκτου για την άψογη Συνεργασία καθώς και την αμέριστη Βοήθεια που μας παρείχε ώστε για ακόμα μία φορά η Ελληνική Ομάδα Διάσωση να φέρει σε πέρας την αποστολή της με τελικό αποδέκτη την Ανθρώπινη Ζωή.

Η δράση της Ε.Ο.Δ. βασιζόμενη στον ανιδιοτελή εθελοντισμό, και έχοντας κινητήρια δύναμη το συναίσθημα, έχει καταφέρει να είναι δίπλα στον συνάνθρωπο, όταν εκείνος πραγματικά έχει την ανάγκη. Μια συλλογική προσπάθεια ανθρώπων, να φανούν χρήσιμοι, να αντιμετωπίσουν και να βοηθήσουν ενεργά, για όσα θα έρθουν".

08.54 Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του ορειβάτη, στη Ναυπακτία, σύμφωνα με το Nafpaktianews.gr. Στις 4 περίπου τα ξημερώματα, εντοπίστηκε o ορειβάτης σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr από διασώστες, στο φαράγγι του Κάκκαβου, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία του και μεταφέρθηκε στον ξενώνα, όπου διέμενε.

Στις έρευνες συμμετείχαν μέλη της ΕΟΔ Αχαΐας.

Στις 21:50 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αχαΐας ενημερώθηκε για αγνοούμενο Ορειβάτη στην περιοχή της Ναυπακτίας. Μετά από επικοινωνία όπου είχε η Ε.Ο.Δ.Αχαΐας με τις αρμόδιες αρχές και με όλους τους εμπλεκομένους στο περιστατικό ενημερώθηκε ότι ο αγνοούμενος Ορειβάτης έκανε πεζοπορία στο μονοπάτι του Κάκκαβου. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης πήγε στο σημείο με δύναμη 11 ατόμων του τμήματος Ορεινής Διάσωσης από το παράρτημα της Αχαΐας και 4 από το παράρτημα της Άμφισσας, όπως αναφέρει.

23.36:Στις έρευνες για τον εντοπισμό του ορειβάτη σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr συμμετέχουν άτομα από την Ελληνική εθελοντική ομάδα διάσωσης με έδρα την Πάτρα.

20.27: Ορειβάτης που διέσχιζε το μονοπάτι του Κάκκαβου στην Ορεινή Ναυπακτία, έχασε το δρόμο και αγνοείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr άνθρωποι που ζουν στη περιοχή κινητοποιήθηκαν αμέσως και τον αναζητούν.

Μέχρι πριν λίγη υπήρχε επικοινωνία μέσω του κινητού τηλεφώνου με τον ιδιοκτήτη του Ξενώνα όπου και διαμένει, πλέον όμως δεν είναι εφικτή λόγω του ότι τέλειωσε η μπαταρία.

Λίγη ώρα μετά την ενημέρωση του ορειβάτη ότι χάθηκε ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Ναυπάκτου και αυτή την ώρα φτάνουν δυνάμεις στην περιοχή. Το σκοτάδι βέβαια δυσκολεύει την προσπάθεια για την ανεύρεση του.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!