Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Μερικά από τα πιο όμορφα δασικά χωριά της Ελλάδας!

Σπάνια φυσική ομορφιά, ανεμπόδιστη θέα που κόβει την ανάσα, γαλήνια τοπία και καθαρός βουνίσιος αέρας δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για εναλλακτικές διακοπές στα δασικά χωριά της χώρας μας.

Θεμελιωμένα σε επιλεγμένες δασικές περιοχές της Ελλάδας, τα δασικά χωριά έχουν σαν κύριο στόχο την ανάπτυξη του οικοτουρισμού, την περιβαντολλογική εκπαίδευση και τις εναλλακτικές δραστηριότητες αναψυχής.

Ανακαλύψτε μαγικούς προορισμούς, που θα σας μυήσουν στις ομορφιές του βουνού και τις συγκινήσεις που προσφέρει απλόχερα η φύση, με ξεναγό το Visit Greece!

Δασικό Χωριό Papades Village


Πού βρίσκεται: Στη Βόρεια Εύβοια, 1,5 χλμ. από το χωριό Παπάδες και 10 χλμ. από την παραλία Βασιλικών, σας υποδέχεται ένας άρτια οργανωμένος χώρος 20 στρεμμάτων σπάνιας φυσικής ομορφιάς με εξαιρετική θέα στο δάσος αλλά και στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Χώροι φιλοξενίας και αναψυχής: Το Δασικό Χωριό Papades Village αποτελεί ιδανικό τόπο για οικογενειακές διακοπές, καθότι τόσο οι εσωτερικοί (πλήρως εξοπλισμένα σπιτάκια 58 τ.μ. με 2 υπνοδωμάτια, τζάκι και...
αυτόνομη θέρμανση, παιδότοπος, καλλιτεχνικό εργαστήρι) όσο και οι υπαίθριοι χώροι (ασφαλής περίφραξη, παιδική χαρά, φάρμα με ζώα, στίβος περιπέτειας) έχουν σχεδιαστεί για να εκπληρώσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των μικρών συνοδοιπόρων σας.


Μπορείτε να κάνετε: Πεζοπορία στο πανέμορφο δρύινο δάσος, ιππασία, jeep safari, ποδήλατο βουνού, μαθήματα πελεκήματος πεύκων για τη συλλογή ρετσινιού, μαθήματα δημιουργίας σαπουνιού, κεριού και σπιτικής μαρμελάδας, διάφορες αθλοπαιδιές.

Αν όμως η έντονη δράση δεν είναι το «φόρτε» σας, μπορείτε να βοηθήσετε στη φροντίδα των ζώων του κτήματος, να μάθετε για τη χλωρίδα του τόπου μέσα από τα περισσότερα από 3.000 φυτά, που έχουν σημανθεί με ειδικά καρτελάκια, ή απλά να απολαύσετε παραδοσιακές λιχουδιές συνοδεία ντόπιου κρασιού και τσίπουρου στο εστιατόριο με θέα τα νησιά των Σποράδων.


Αξίζει να δείτε: Το απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς καθώς και το Μουσείο Παλαιολιθικών Θηλαστικών στον ομώνυμο οικισμό. Τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του Δρυμώνα. Το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ χτισμένο στα ερείπια αρχαίου ναού. Τα πανέμορφα γύρω ορεινά χωριά πνιγμένα στο πράσινο του πεύκου.

Δασικό Χωριό Κέδρος


Πού βρίσκεται: Στο νομό Άρτας, κοντά στο χωριό Καταρράκτης στα Τζουμέρκα, μια καταπράσινη έκταση 45 στρεμμάτων σε υψόμετρο 920 μ, θα γίνει ο παράδεισος για σας που θέλετε να ανακαλύψετε τις ομορφιές της γύρω περιοχής και να ψυχαγωγηθείτε με δραστηριότητες στη φύση.


Χώροι φιλοξενίας και αναψυχής: Ο τουριστικός οικισμός αποτελείται από 20 άνετα, πλήρως εξοπλισμένα, ξύλινα σπίτια με κεντρική θέρμανση και τζάκι. Στη διάθεσή σας υπάρχουν δυο τύποι σπιτιών: τα δίχωρα, κατάλληλα για φιλοξενία μέχρι 4 ατόμων και τα τρίχωρα, ιδανικά για παρέες 4 έως 8 ατόμων. Ο υπαίθριος χώρος, πνιγμένος στο πράσινο, είναι όμορφα διαμορφωμένος με πλακόστρωτα δρομάκια. Δυο ανεξάρτητα κτήρια στεγάζουν το εστιατόριο και το καφέ.

Μπορείτε να κάνετε: Τrekking στα Τζουμέρκα, rafting στον Άραχθο και τον Καλαρρύτικο ποταμό, ιππασία, rappel, τοξοβολία.


Αξίζει να δείτε: Τον καταρράκτη των Τζουμέρκων και του Ματσουκίου, το γεφύρι της 

Δασικό Χωριό Καψίτσας


Που βρίσκεται: Στη ΝΑ πλευρά της Γκιώνας (στην ορεινή Φωκίδα) και σε υψόμετρο 1.000 μ, μόλις 20 χλμ. από την όμορφη πόλη της Άμφισσας, θα συναντήσετε το Δασικό Χωριό στη θέση Καψίτσα Προσηλίου. Ένα πανέμορφο τοπίο μεγάλης οικολογικής σημασίας (εδώ θα βρείτε την σπάνια κεφαλληνιακή ελάτη) στεφανωμένο από τις πανύψηλες κορυφές της Γκιώνας σας αποκαλύπτει όλο το μεγαλείο της φύσης.

Χώροι φιλοξενίας και αναψυχής: Είκοσι κατάλληλα εξοπλισμένα σπιτάκια - χτισμένα σε απόσταση μεταξύ τους ώστε να εξασφαλίζεται η ηρεμία των ενοίκων - κρυμμένα στο βαθύσκιωτο ελατόδασος, σας εγγυώνται μια αξέχαστη διαμονή. Τις εγκαταστάσεις συμπληρώνουν ένα εστιατόριο για να απολαύσετε τις ντόπιες σπεσιαλιτέ, παιδικές χαρές για τους μικρούς φυσιολάτρες και ένα άνετο γήπεδο αθλοπαιδιών.


Μπορείτε να κάνετε: Ρομαντικούς περιπάτους στο δάσος και εξορμήσεις με το αυτοκίνητο στη γύρω περιοχή που έχει σημαντική ιστορική αξία.

Αξίζει να δείτε: Την πόλη της Άμφισσας με τον τεράστιο ελαιώνα, τη ναυτοπολιτεία του Γαλαξιδίου, τη γραφική Ιτέα, το φαράγγι της Ρεκκάς, τα βυζαντινά μοναστήρια της Παναγιάς Προσηλίου και του Προφήτη Ηλία και οπωσδήποτε τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!