Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Για πρώτη φορά αγώνες ορειβατικού σκι στην Κρήτη

Μπορεί η Κρήτη να φιλοξενήσει αγώνες σκι; Και όμως ναι είναι η απάντηση και μάλιστα πρόκειται να τους φιλοξενήσει το Μάρτιο για πρώτη φορά στην Κρήτη! Ο τίτλος του πρώτου αγώνα ορειβατικού σκι ονομάζεται Pierra Creta και πρόκειται να διεξαχθεί στις 16 Μαρτίου στον Ψηλορείτη...

Οι αγώνες είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 16 Μαρτίου στα Λιβάδια και συγκεκριμένα στην περιοχή Λάκκος Μυγερού. Οι διοργανωτές απευθύνουν ευρύ κάλεσμα όχι μόνο στους συμμετέχοντες, αλλά και σε όλους τους λάτρεις του χειμερινού τοπίου. Σκοπός των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν ένα θεσμό για την Κρήτη ο οποίος να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο και να γίνει ευρύτερα γνωστός και αναγνωρίσιμος σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε το βιντεο ΕΔΩ! 

Μέλη της διοργάνωσης αναφέρουν ότι: "Η συμμετοχή αθλητών είναι ήδη μεγάλη από όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Τρίκαλα, Καρπενήσι, Ιωάννινα καθώς και από πολλές άλλες περιοχές. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ώστε το κόστος που θα επιβαρυνθούν οι αθλητές να είναι το μικρότερο δυνατό". Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η Minoan Lines παρέχει έκπτωση 30% στα εισιτήρια των αθλητών που θα πάρουν μέρος στον αγώνα.



Την διοργάνωση κάνουν ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου και η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας – Αναρρίχησης. Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Κρήτης, το Κέντρο Ευρωπαικής πληροφόρησης Κρήτης και οι Δήμοι Ανωγείων και Μυλοποτάμου.









Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα
http://www.pierracreta.gr

Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!