Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ: Στην κορυφή της ανθρωπιάς

Στην ψηλότερη κορυφή του Δυτικού ημισφαιρίου και ολόκληρης της Αμερικής, ύψωσε την ελληνική σημαία ο Ηλείος Μάριος Κάρδαρης στις 11 Φεβρουαρίου 2014.

Στο βουνό της Αργεντινής Ακονκάγκουα, σε υψόμετρο 6.962 μέτρων, ο Μάριος ηγήθηκε μιας ορειβατικής αποστολής φιλανθρωπικού χαρακτήρα, σκοπός της οποίας ήταν η...
συγκέντρωση χρημάτων για την οργάνωση «Truckers Against Trafficking», που καταπολεμάει την σωματεμπορία και την έκθεση ανηλίκων σε πορνεία στην Αμερική.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε στις 16/11/2013 όταν και συγκροτήθηκε στη Νέα Υόρκη μια ομάδα ορειβατών. Λόγω της εμπειρίας του στην ορειβασία ζητήθηκε από τον Μάριο Κάρδαρη να ηγηθεί της ομάδας. Τρεις χώρες: Ελλάδα, ΗΠΑ, Ινδία, πέντε ορειβάτες, μια ομάδα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, η οποία δεν έχει ούτε φυλή, ούτε χρώμα.

Η αποστολή ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 13. Σε συνθήκες με 30% οξυγόνο και -30 βαθμούς κελσίου, οι ορειβάτες έφτασαν λίγο πριν την κορυφή. Ο Μάριος ήταν ο μόνος που τα κατάφερε να πατήσει το υψηλότερο σημείο και να γίνει ο πρώτος Ηλείος που φτάνει στα 6.962 του Ακονκάγκουα.

Το μήνυμα στάλθηκε: Τα παιδιά είναι το μέλλον μας, χωρίς αυτά δεν υπάρχει αύριο. Είναι υπόθεση όλων μας, χωρίς φυλετικές διακρίσεις, θρησκείες και εθνικότητες. Και όπως τονίζει ο Μάριος: «Εκεί όπου σηκώθηκε η ελληνική σημαία ακούστηκε δυνατά ότι ποτέ δε θα σβήσουν μέσα από τους Έλληνες ο αλληλοσεβασμός, η αγάπη, η ευγένεια και το ήθος. Αυτά έχει ανάγκη ο κόσμος».

Μιχάλης Δημητρόπουλος
mixalisdimitro@hotmail.com
Πηγή: protinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!