Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ολοκληρώθηκε η μαζικότερη κατάβαση με σκι και σνόουμπορντ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα


Μόλις πήραμε την τελευταία στροφή του δρόμου, ξεπρόβαλε μπροστά μας ο επιβλητικός Χελμός. Το πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων ήταν φυσικά γεμάτο από νωρίς, ενώ η ατμόσφαιρα και τα vibes ήταν γιορτινά.   

Από το σαλέ ακούγονταν δυνατές μουσικές που προετοίμαζαν για το πάρτι που θα ακολουθούσε, η αψίδα τερματισμού δέσποζε στο τελευταίο τμήμα της baby πίστας – όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει το πρώτο Red Bull Home Run. Κάμερες, τεχνικοί, δημοσιογράφοι και φυσικά τα πιο όμορφα κορίτσια της Red Bull ετοιμάζονταν πυρετωδώς για την πιο μαζική κατάβαση σκιέρ και σνοουμπόρντερ που έχει επιχειρηθεί ποτέ στην Ελλάδα...


 Η πίστα είχε αδειάσει από τους υπόλοιπους επισκέπτες του χιονοδρομικού και η ώρα κόντευε 4 το απόγευμα. Στην κορυφή της Στύγας είχαν ήδη παραταχθεί 123 άτομα όλων των επιπέδων, αριθμός συμμετοχών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της παραγωγής. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά δυσμενείς και πυκνή ομίχλη είχε αρχίσει να κατηφορίζει μέχρι τα όρια του σαλέ. «Φαντάσου πώς θα είναι πάνω στην κορυφή» σκέφτηκα.   


Το σύνθημα δόθηκε και στα μεγάφωνα ακούσαμε τον παρουσιαστή να μας ενημερώνει ότι «έχουν ξεκινήσει». Μέχρι να ανταλλάξω δυο-τρεις κουβέντες με τους συναδέλφους, οι πρώτοι σκιέρ ξεπρόβαλαν σαν σφαίρες από την πλαγιά, έχοντας ήδη διατρέξει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μήκους πάνω από 3.000 μέτρα. Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μας φάνηκε απειροελάχιστο και δεν προλάβαμε καν να το σκεφτούμε ιδιαίτερα όταν ο μεγάλος νικητής πέρασε από την αψίδα, με ασφαλή μάλιστα διαφορά από τον δεύτερο. 

Από εκεί και πέρα ακολούθησε το χάος. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε σε χρόνο dt και οι θέσεις της καταλήφθηκαν όλες από σκιέρ, ενώ δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του και ο πρώτος σνοουμπόρντερ. Καθώς έβγαζαν ένας ένας τις μάσκες τους, μπορούσες να διακρίνεις μια απίστευτη λάμψη στα μάτια τους, ανεξάρτητα από τη θέση που καταλάμβαναν στην τελική κατάταξη. «Το ευ αγωνίζεσθαι ίσως και να υπάρχει ακόμα», σκέφτηκα, «και η Red Bull με τα event που διοργανώνει εδώ και χρόνια σχετικά με τα extreme sports φροντίζει σίγουρα να το προάγει».

Ο μεγάλος νικητής, Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου κάνει σκι πάνω από 10 χρόνια. «Μου αρέσει η ταχύτητα και η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά στη χώρα μας, γι' αυτό δήλωσα συμμετοχή χωρίς δεύτερη σκέψη» μου εξήγησε ο 26χρονος γυμναστής που έχει κάνει τη μεγάλη αγάπη του για το extreme sport επάγγελμα, αφού διδάσκει freestyle σκι.

 Για το fun της παρέας αποφάσισε να συμμετάσχει στο Home Run ο σνοουμπόρντερ που κέρδισε το πρώτο βραβείο, ο 27χρονος Γιώργος Ουζούνης που ασχολείται με τα extreme sports από την ηλικία των 10 ετών. «Ήταν ένα πολύ δυνατό συναίσθημα που θα μου μείνει αξέχαστο, όταν κατάλαβα ότι θα τερματίσω μέσα στους πρώτους» λέει με ικανοποίηση ο νεαρός που ασχολείται με τα ναυτιλιακά.  

Λίγο χώρο όμως για την κυρία της παρέας που κατάφερε να βάλει τα γυαλιά σε δεκάδες άρρενες συμμετέχοντες και κατέβηκε σφαίρα την πλαγιά με τη σανίδα της. Η Κατερίνα Παπαδημητρίου είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς μια φορά στο παρελθόν να κάνει σκι, αλλά αμέσως την κέρδισε το σνόουμπορντ. «Ένιωθα τέλεια στη διάρκεια της κατάβασης, όσο προσπερνούσα τόσο πολύ κόσμο. Ωραίο feeling να νικάς τόσους άντρες!» λέει η 30χρονη που ασχολείται με τον σχεδιασμό πόντσο και ξεκαρδίζεται, αποδεικνύοντας ότι ο βασικός στόχος του 1ου Red Bull Home Run, δηλαδή να περάσουν υπέροχα τόσο οι συμμετέχοντες όσο και όλοι όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 1 Μαρτίου στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, επετεύχθη. 




Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!