Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η άγνωστη Κρήτη που κόβει την ανάσα- Ξεναγοί οι ορειβάτες ... του κάμπου της Μεσαράς

Mια άγνωστη Κρήτη απίστευτης ομορφιάς, αυτή των απάτητων μονοπατιών και βουνών, των παραλιών που σπανίως ή και ποτέ δεν πάτησε ανθρώπου πόδι αλλά και αυτή των γνήσιων αυθεντικών ανθρώπων γνωρίζουν εδώ και 24 χρόνια τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου Μοιρών. Έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα οι ορειβάτες ... του κάμπου, με παρεΐστικη διάθεση αλλά και καθαρή ματιά αποτυπώνουν συνεχώς με τις φωτογραφικές μηχανές τους ότι «αγγίζει» τις ψυχές και συγκινεί τις καθαρές ματιές τους.



Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς η ομορφιά της άλλης Κρήτης αυτής που οι περισσότεροι δε γνωρίζουμε και την αναζητούμε, όταν μπορούμε, σε τόπους μακρινούς κι εξωτικούς κόβει την ανάσα.



Όπως επισημαίνει μιλώντας στο irakliolive ο γραμματέας του ορειβατικού συλλόγου Απόστολος Παυλίδης: «έχουμε την ευκαιρία να εστιάσουμε στην όμορφη πλευρά της Κρήτης, στα φαράγγια, τα βουνά, τα δάση και τις παραλίες της. Αυτό που συναντούμε σε κάθε εξόρμηση μας είναι αδύνατον να περιγραφεί με λόγια. Μόνο οι εικόνες μπορούν να δείξουν ένα μέρος της ομορφιάς που όσοι μας ακολουθούν έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε όλο της το μεγαλείο. Γιατί φυσικά από κοντά δε συγκρίνεται. Το σημαντικότερο είναι όπως είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουμε στα πιο απομακρυσμένα μέρη που πηγαίνουμε. Συναντάς στα όρη ένα αμόρφωτο βοσκό και κουβεντιάζοντας μαζί του διαπιστώνεις ότι πρόκειται για έναν φιλόσοφο, ένα άρχοντα».



Ο ορειβατικός σύλλογος Μοιρών ιδρύθηκε το 1988 και διαθέτει αυτή τη στιγμή 200 εγγεγραμμένα μέλη. Όπως λέει στο irakliolive ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Σπυριδάκης: « από τα 200 μέλη μας τα 50 ως 70 είναι ενεργά και ακολουθούν σχεδόν σε όλες τις αποστολές μας. Κάποιοι έρχονται σε μερικές από αυτές».
Οι εξορμήσεις του συλλόγου δεν περιορίζονται στην Κρήτη, αφού κατά καιρούς σε συνεργασία και με άλλους ορειβατικούς συλλόγους πηγαίνουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ενώ μερικά από τα πιο έμπειρα μέλη έχουν πάει και σε ορειβατικές αποστολές στο εξωτερικό.



Όσο για το πόσο δύσκολες είναι οι διαδρομές που ακολουθούν και τι αντοχές χρειάζεται κάποιος για να τις ακολουθήσει ο κ.Παυλίδης λέει: «οι περισσότερες διαδρομές μας είναι για όλους. Δεν είναι τυχαίο ότι μας ακολουθούν και παιδιά. Έχουμε βρει τον τρόπο να γινόμαστε παρέα. Κι αυτό είναι το σημαντικό».







Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο δείχνουν μόνο ένα μέρος της ομορφιάς που καθημερινά αντικρίζουν αυτοί οι άνθρωποι. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα του συλλόγου στη διεύθυνση eosm.gr όπου θα βρείτε τις τοποθεσίες των φωτογραφιών και τους δημιουργούς -φωτογράφους.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!