Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ιδανικοί σκύλοι για… περιπετειώδεις τύπους

 Πριν επιλέξετε σκυλί είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιο σας ταιριάζει.
Εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι και τα σκυλιά έχουν βρει τον τρόπο να ζουν μαζί αρμονικά. Οι άνθρωποι εξημέρωσαν τα ζώα με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να ταιριάζει στον τρόπο ζωής τους και να επωφελούνται από αυτά.

Εκπαίδευσαν σκυλιά για να φυλάνε κοπάδια ζώων και να εντοπίζουν τα θηράματα στο κυνήγι.
Κι όμως όσες «δουλειές» κι αν τα «φορτώσει» ο άνθρωπος, στο τέλος της ημέρας πηγαίνουν και κουλουριάζονται δίπλα στο αφεντικό τους και αρκούνται σε ένα χάδι για να νιώσουν ικανοποίηση.

Το να βρει κανείς όμως τον κατάλληλο σκύλο για την προσωπικότητά του δεν είναι απλή υπόθεση. Τα σκυλιά έχουν... επίσης τη δική τους προσωπικότητα και καλό θα είναι όσοι ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε έναν τετράποδο φίλο, να φροντίσετε να μάθετε ποια ράτσα είναι κατάλληλη για τη δική σας προσωπικότητα και τρόπο ζωής, προτού τον επιλέξετε.

Για όσους αγαπούν την περιπέτεια και θέλουν ένα σκύλο που να μπορεί να… τους ακολουθήσει, το Discovery News προτείνει τις εξής ράτσες:

Rhodesian Ridgeback



Το Rhodesian Ridgeback, γνωστό και ως «African Lion Hound», είναι από τη Νότια Αφρική και αναπαράχθηκε από τους αγρότες της φυλής Boer για να κυνηγά λιοντάρια.

Το σήμα κατατεθέν του σκύλου είναι μια λωρίδα τριχώματος στην πλάτη του, που έχει αντίθετη φορά από το υπόλοιπο τρίχωμα στο σώμα του.

Χάρη στην νοτιοαφρικάνικη καταγωγή τους, τα σκυλιά αυτά είναι κατάλληλα για δύσκολα και δύσβατα εδάφη καθώς επίσης και για υψηλές θερμοκρασίες.

Saluki



Η ράτσα αυτή προέρχεται από την Αίγυπτο και είναι μία από τις αρχαιότερες ράτσες σκυλιών που υπάρχουν, καθώς χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ.

Αρχικά εκτρέφονταν για να κυνηγούν γαζέλες. Είναι ανεξάρτητα, ευγενικά και πολύ στοργικά.

Είναι σκυλιά-«μαραθωνοδρόμοι» καθώς έχουν χαμηλούς καρδιακούς παλμούς, αντλώντας περισσότερο αίμα και οξυγόνο στο σώμα τους, κάτι που τους επιτρέπει να αντέχουν για περισσότερη ώρα.

Τα Saluki έχουν ψηλό και λεπτό σώμα και όπως τα Greyhound έχουν πολύ ιδιαίτερο «καλπασμό». Τρέχουν τόσο γρήγορα που και τα τέσσερα πόδια τους βρίσκονται «στον αέρα» την ίδια στιγμή.

Weimaraner



Τα Weimaraner είναι μυώδη σκυλιά και προέρχονται από τη Γερμανία, όπου χρησιμοποιούνταν για το κυνήγι ελαφιών, αγριογούρουνων και αρκούδων.

Το χαρακτηριστικό «ασημί» τρίχωμά τους και τα μάτια τους –είναι μπλε όταν γεννιούνται και αποκτούν το χρώμα του κεχριμπαριού στη συνέχεια- τους έχει προσδώσει το παρατσύκλι «το γκρι φάντασμα».

Χάρη στην εξαιρετική τους όσφρηση και αντοχή θεωρούνται εξαιρετικοί σύντροφοι για το κυνήγι.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever



Είναι το μικρότερο από τα retrievers και προέρχεται από τον Καναδά, όπου χάρη στην αγάπη του για το νερό ήταν ιδανικό για το κυνήγι πάπιας και χήνας.

Θυμίζουν κάτι από… αλεπού, χάρη στο κοκκινωπό τρίχωμά τους και τις φουντωτές ουρές τους.

Είναι έξυπνα, γρήγορα και ενθουσιώδη και είναι ιδανικοί σύντροφοι για πεζοπορία, κυνήγι και κολύμπι.

Alaskan Malamute



Τα Alaskan Malamute είναι σκληραγωγημένα σκυλιά και αντέχουν σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με χιόνι και τη θερμοκρασία πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Είναι τα σκυλιά των ελκήθρων, ενώ χρησιμοποιούνται σε διάφορα αθλήματα, όπως το skijoring, όπου ένα άλογο ή σκύλος σέρνει έναν άνθρωπο επάνω σε πέδιλα, το bikejoring όπου μια ομάδα σκύλων σέρνει έναν άνθρωπο επάνω σε ποδήλατο και το canicross όπου ένας άνθρωπος τρέχει ενώ είναι δεμένος με ένα σκύλο.

Είναι πιο μεγαλόσωμα και πιο αργά από τα Siberian Husky, όμως μπορούν να σύρουν πιο βαριά φορτία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!