Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Top 5 χειμερινών προορισμών στην Ελλάδα

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε εδώ το top 5 των ελληνικών χειμερινών προορισμών για τις γιορτές, που πλησιάζουν και όχι μόνο!  All-time classic προορισμοί, «νέοι» προορισμοί που έχουν όμως πια κατοχυρώσει τη θέση τους στον ταξιδιωτικό χάρτη, μέρη που το χειμώνα ξεχωρίζουν και εμείς, στο travelplan.gr σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να τα επισκεφτείτε.

Όσο για ...
τη διαμονή σας, απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους και θα σας προτείνουν τις καλύτερες επιλογές στα πλέον πολυτέλη, ταυτόχρονα όμως οικονομικά και προσιτά καταλύματα.


Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα Κορινθίας σε απόσταση αναπνοής  από την Αθήνα, μόλις 1,30 ώρα, μπορεί να αποτελέσουν την ιδανική χειμερινή απόδραση!  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αναδεικνύονται σταθερά σε αγαπημένο προορισμό για τις σύντομες εξορμήσεις.

Χιονισμένα έλατα, πέτρινα σπίτια, βρύσες με κρυστάλλινα νερά, λίμνες, μονοπάτια και το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής προσφέρουν όλα όσα αποζητά κανείς σ’ ένα χειμερινό προορισμό.  Η Άνω συνοικία προσφέρει μοναδική θέα σε όλο τον Κορινθιακό από ένα υψόμετρο 1.100μ!

Συμβουλευτείτε μας για τη διαμονή σας στα Μεσαία και Ανω Τρίκαλα.  Στη Μεσαία γειτονιά θα βρείτε επίσης αρκετές ταβέρνες για να γευματίσετε


Πήλιο

Το Πήλιο, αναμφισβήτητα ένας από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς - δίχως εποχή η αλήθεια είναι, το χειμώνα ντύνεται στα λευκά και περιμένει να καταπλήξει για άλλη μια φορά τους επισκέπτες του!

Με θέα τον Παγασητικό κόλπο, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει βουνό & θάλασσα, 24 γραφικά χωριά, με σήμα κατατεθέν τα ιδιαίτερης ομορφιάς τοπικά αρχοντικά αλλά και χιονοδρομικό κέντρο, κάνουν το Πήλιο έναν all-time classic χειμερινό προορισμό που ξεχωρίζει!  Απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους συμβούλους μας για τα καταλύματα που θα απογειώσουν τη διαμονή σας.


Ζαγοροχώρια

Η οικογένεια των 46 αυτών χωριών στα Ιωάννινα, τα γνωστά σε όλους μας Ζαγοροχώρια, αποτελεί τον πλέον αγαπημένο χειμερινό - και όχι μόνο - προορισμό πολλών!

Ένα ομοιόμορφο σύμπλεγμα, όπου το κάθε «κομμάτι» του ωστόσο - χωριό διαθέτει το δίκο του χαρακτήρα.  Είτε επιλέξετε να μείνετε σε κάποιο από τα μεγαλύτερα και πιο ζωντανά είτε σε κάποιο από τα μικρότερα, σαν ησυχαστήριο, ένα είναι το σίγουρο στα Ζαγοροχώρια μπορεί να βρει κάνεις τα πάντα!  Προσωπική μας συμβουλή μην παραλείψετε μια βόλτα στη Μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι, από όπου μπορείτε να απολαύστε και την ασυναγώνιστη θέα στη χαράδρα του Βίκου!


Λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί μία από τις ελάχιστες αυτές περιπτώσεις, όπου μια τεχνητή ανθρώπινη παρέμβαση οδήγησε σ' ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

25χλμ. μόλις από την πόλη της Καρδίτσας  απλώνεται ένα σχεδόν Αλπικό τοπίο!  Ξεκουραστείτε και χαλαρώστε στη θέα των ψηλών καταπράσινων βουνών που κυκλώνουν ατμοσφαιρικά το φράγμα, αλλά και απολαύστε πλήθος άλλων  δραστηριοτήτων από ψάρεμα έως ορειβασία.  

Μην παραλείψετε σε κάθε περίπτωση να δοκιμάσετε τις τοπικές νοστιμιές της περιοχής όπως τις διάφορες πίτες, το «περιβόητο» πλαστό και τη μπατζίνα με τη συνοδεία πάντα τοπικού κρασιού ή τσίπουρου.


Ελατοχώρι Πιερίας

Το Ελατοχώρι εξελίχθηκε ταχύτατα σ' ένα απ’ τα καλύτερα χειμερινά θέρετρα.  Η ποικιλία των εναλλασσόμενων τοπίων, με τις κοιλάδες και τα οροπέδια και η πλούσια φυσική βλάστησης προσδίδουν στην περιοχή ξεχωριστή ομορφιά, την οποία μπορείτε να γνωρίσετε σε μοναδικές περιπατητικές διαδρομές.

Σε απόσταση μόλις 8 χλμ από το Ελατοχώρι θα βρείτε το χιονοδρομικό κέντρο του.

Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!