Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Τυφλός άνδρας κάνει extreme sports

Ο 44χρονος Erik Weihenmayer τυφλώθηκε σε ηλικία 13 ετών, αλλά ποτέ δεν άφησε αυτή την αδυναμία να περιορίσει τις δραστηριότητές του. Συνέχισε να ζει σαν να μη συνέβη ποτέ αυτό.

Ανέβηκε στο Έβερεστ, έκανε ...ορειβασία, σκι, ποδηλασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς, κανόε καγιάκ σε δύσκολα ποτάμια, σκαρφάλωσε σε απότομα βράχια και συνεχίζει! «Είμαι ένας τυφλός τυχοδιώκτης», λέει ο ίδιος για τον εαυτό του… Αποτελεί πρότυπο όχι μόνο για τους τυφλούς αλλά και για εκείνους που διατηρούν στο ακέραιο την όρασή τους.



Έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες και πρωταθλήματα, έχει βραβευτεί για τις επιδόσεις του και οι διακρίσεις του ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες ακόμα και των… φυσιολογικών αθλητών! Το πιο πρόσφατο επίτευγμά του ήταν η κωπηλασία κάτω από το Grand Canyon, σε ορμητικά νερά, κάτι που έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Ο Erik είναι επίσης συγγραφέας και δάσκαλος μεταφέροντας τις εμπειρίες του στον κόσμο με σκοπό να παρακινήσει όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα αλλά και τους αρτιμελείς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. «Όλα σε αυτή τη ζωή είναι δυνατά», είναι το μότο του και συνεχίζει…






Πηγή:sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!