Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

«Ο Όλυμπος καλωσορίζει τις Άλπεις στο 43o Φεστιβάλ Ολύμπου»

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου προσανατολίζεται στην υλοποίηση ενός προγράμματος με τίτλο  «Ο Όλυμπος καλωσορίζει τις Άλπεις στο  43o  Φεστιβάλ Ολύμπου» και ήδη έγιναν οι πρώτες  ενδιαφέρουσες συνεργασίες.

Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ο κ. Philipp Stalder - σύμβουλος πρεσβείας Α΄, από την ελβετική πρεσβεία στην Αθήνα, μαζί με τον κ. Βασίλειο Μανδύλα - επίτιμο πρόξενο της Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη.

Η ωριαία συνάντησή τους με...
τον κ. Νίκο Πασχαλούδη - υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο., τον κ. Κώστα Μυστακίδη - καλλιτεχνικό διευθυντή του Οργανισμού και τον κ. Γιάννη Κυρίτση - πανεπιστημιακό καθηγητή και συγγραφέα του βιβλίου «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΤΟΥ BOISSONNAS»,   ήταν εποικοδομητική και έγινε μέσα σε ένα άριστο πνεύμα συνεργασίας.

Το ενδιαφέρον των διπλωματικών παραγόντων, μετά την πρόταση για τη συνεργασία, ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και αυτό αποτυπώθηκε και στη συνέχεια, όπου από την αρχαιολόγο κ. Ελένη Μπενάκη έγινε ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο και το μουσείο στο Δίον. Μετά επισκέφθηκαν και το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.

Τέλος, πριν την αναχώρηση από την Πιερία ο κ. Philipp Stalder, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Πρώτη φορά επισκέπτομαι την Πιερία και μένω εντυπωσιασμένος τόσο για την ιστορία της, όσο και για το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Το Φεστιβάλ Ολύμπου έχει γράψει μια εξαιρετικά εντυπωσιακή πορεία στα σαράντα χρόνια λειτουργίας του και θα ήμουν πολύ ευτυχής αν οι συζητήσεις μας καταλήξουν ώστε και η χώρα μου, η Ελβετία, θα πάρει μέρος στο επόμενο 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του ΟΡ.ΦΕ.Ο., τον κ. Νίκο Πασχαλούδη, τον κ. Κώστα Μυστακίδη, τον καθηγητή του Α.Π.Θ κ. Γιάννη Κυρίτση, καθώς και την αρχαιολόγο κ. Ελένη Μπενάκη  για την πληρέστατη ενημέρωση και τη θερμή φιλοξενία που μας επιφύλαξαν».

Πηγή: bikiropoulos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!