Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ο πρίγκιπας Χάρι πάει για πεζοπορία στο Νότιο Πόλο

 Μετά από πολλούς μήνες προετοιμασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας πέρασε μια νύχτα σε έναν τεράστιο καταψύκτη ο πρίγκιπας Χάρι θα αναχωρήσει την επόμενη εβδομάδα για τον Νότιο Πόλο όπου θα λάβει μέρος σε έναν αγώνα πεζοπορίας για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ανακοίνωσαν την Πέμπτη τα ανάκτορα.

Οι τρεις επταμελείς ομάδες που συμμετέχουν στον αγώνα αναμένεται να...
φτάσουν στο Κέιπ Τάουν την Κυριακή. Την Τρίτη θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για τον Σταθμό Νοβολαζαρέφσκαγια της Ανταρκτικής όπου θα παραμείνουν για μερικές ημέρες ώστε να εγκλιματιστούν. Στις 30 Νοεμβρίου θα αναχωρήσουν για τον Πόλο και ελπίζουν ότι θα φτάσουν στον προορισμό τους μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου.

Οι ομάδες ελπίζουν ότι θα συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα που θα τα δώσουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις στις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα μέλη τους, δηλαδή τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Οι περισσότεροι από τους μετέχοντες είχαν τραυματιστεί σε μάχες. Ορισμένοι ακρωτηριάστηκαν, άλλοι τυφλώθηκαν, έπαθαν εγκαύματα ή πάσχουν από μετατραυματική διαταραχή.

Ο ηθοποιός Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς "True Blood", μετέχει στην ομάδα των ΗΠΑ ενώ ο Βρετανός ηθοποιός Ντόμινικ Γουέστ, που παίζει στη σειρά "The Wire", θα τρέξει με την ομάδα του Καναδά και της Αυστραλίας.

Οι ομάδες θα καλύψουν τα 335 χιλιόμετρα διανύοντας 15-20 χιλιόμετρα την ημέρα και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν κυριολεκτικά πολικές θερμοκρασίες έως και -45 βαθμών Κελσίου.

Ο 29χρονος πρίγκιπας Χάρι, που έχει υπό την προστασία του την φιλανθρωπική οργάνωση "Περπατώντας με τους Τραυματίες", συμμετείχε σε μια πενθήμερη πεζοπορία στον Βόρειο Πόλο το 2011.

Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!