Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Οι ωραιότερες πόλεις για πεζοπορία

Τεντωθείτε, κάντε μερικές διατάσεις, φορέστε άνετα παπούτσια και ελάτε να γνωρίσετε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές για πεζοπορία, μέσα από δάση, κορυφογραμμές και ποτάμια... χωρίς να απομακρυνθείτε από τις μεγαλουπόλεις του κόσμου...
Το δάσος Tijuca στο Ρίο ντε Τζανέιρο



Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα. Το πρώτο εθνικό πάρκο της Βραζιλίας και το μεγαλύτερο αστικό δάσος του κόσμου βρίσκεται στην καρδιά του Ρίο ντε Τζανέιρο. Μικροί καταρράκτες, πανύψηλα δέντρα και μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας, όλα θα τα βρείτε εδώ.

Μέσα στο δάσος υπάρχουν φυσικά αρκετές διαδρομές για πεζοπορία. Η κορυφή Tijuca (1.022 μέτρα) είναι η υψηλότερη βουνοκορφή του πάρκου, όπου μπορεί να ανεβεί κανείς μέσα από ένα πέτρινο μονοπάτι. Όσοι όμως βρεθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δεν πρέπει να παραλείψουν μια επίσκεψη στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, που βρίσκεται μέσα στο πάρκο, όπου υπάρχει το τεράστιο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή (Cristo Redentor).

Διαδρομή Great Coastal Walk, Σίδνεϊ



Λίγοι θα διαφωνούσαν με την άποψη ότι η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας διαθέτει μία από τις πιο εντυπωσιακές, αστικές ακτογραμμές του κόσμου. Και είναι εφικτό να την περπατήσει κανείς ολόκληρη... και τα 94 χιλιόμετρα που την απαρτίζουν, αρκεί να έχετε μια βδομαδούλα στη διάθεσή σας!

Η διαδρομή ξεκινά στο Barrenjoey, περνά από το Manly, κατευθύνεται προς το Harbour Bridge, φτάνει στο λιμάνι του Σίδνεϊ και καταλήγει στο νότιο προάστιο Cronulla. Κι αν τα 94 χιλιόμετρα πεζοπορίας δεν σας είναι αρκετά, μπορείτε να περάσετε με φέρρυ στο Bundeena και να συνεχίσετε άλλα 26 χιλιόμετρα μέσα από το εθνικό πάρκο Royal National Park.

Βόλτες στον Τάμεση (Thames Path), Λονδίνο



Η διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Τάμεση εκτείνεται σε απόσταση 294 χιλιομέτρων. Όμως δε χρειάζεται να απομακρυνθείτε από το Λονδίνο για να απολαύσετε μερικά από τα πιο όμορφα τμήματά της. Ξεκινήστε από το Kingston-on-Thames και σε δύο ημέρες θα βρεθείτε στη διάσημη γέφυρα Tower Bridge ή στο τέρμα της διαδρομής στο Greenwich. Θα περάσετε μέσα από μερικά από τα πιο διάσημα μέρη της πόλης όπως τα: Kew Gardens, Battersea Park, Westminster, Big Ben, London Eye, Shakespeare’s Globe και πολλά ακόμη.

Hoerikwaggo, Κέιπ Τάουν



Ξεκινώντας νότια από το Cape Point, στο Ακρωτήρι Καλής Ελπίδας, η 75 χιλιομέτρων διαδρομή περνά μέσα από το Table Mountain και ολοκληρώνεται μέσω τελεφερίκ πάνω από το κέντρο του Κέιπ Τάουν. Η διαδρομή, που κατασκευάστηκε από 162 άνεργους της περιοχής, ολοκληρώνεται μέσα σε πέντε ημέρες με τέσσερις διανυκτερεύσεις σε κατασκηνώσεις που συναντάτε στην πορεία. Οι κατασκηνώσεις διαθέτουν κουζίνες και τουαλέτες, όμως χρειάζεται να έχετε μαζί τα τρόφιμά σας. Η διαδρομή δεν έχει σημάδια κατευθύνσεων, γι’ αυτό φροντίστε να παραμείνετε πιστοί στους χάρτες σας ή να προσλάβετε κάποιον οδηγό.

Τείχος του Βερολίνου



Γνωστή στους κύκλους των ποδηλατών, η διαδρομή αυτή των 160 χιλιομέτρων ακολουθεί την πορεία του... Τείχους του Βερολίνου. Είναι πολύ καλά σηματοδοτημένη και διαθέτει πολλές ενημερωτικές πινακίδες, που εξιστορούν την ιστορία του Τείχους και το διαχωρισμό της Γερμανίας. Η διαδρομή είναι χωρισμένη σε 14 τομείς, 7 και 21 χιλιομέτρων, και είναι εύκολα προσβάσιμη με δημόσια μέσα μεταφοράς.

Seawall, Βανκούβερ



Αν θέλετε να δείτε τα καλύτερα αυτής της πόλης, δε χρειάζεται να ξεφύγετε και πολύ από τα 22 χιλιόμετρα της διαδρομής. Κι αν είστε τυχεροί μπορείτε και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, στο τέλος της πορείας.

South Mountain Park, Φοίνιξ



Μην περιμένετε να δείτε ένα τυπικό, αστικό πάρκο με μονοπάτια και προσεχτικά σχεδιασμένα δρομάκια. Εδώ θα δείτε κάκτους και θάμνους. Το πάρκο διαθέτει περισσότερα από 80 χιλιόμετρα διαδρομών για πεζοπόρους, ιππείς και ποδηλάτες. Η πιο εντυπωσιακή πάντως είναι η διαδρομή που οδηγεί στο όρος Dobbins Lookout. Από εκεί θα απολαύσετε μια μοναδική θέα στην πόλη του Φοίνιξ.

Coast to Coast Walk, Όκλαντ



Μόνο στη Νέα Ζηλανδία μπορείτε διασχίζοντας 16 χιλιόμετρα μπορείτε να περάσετε από τον Ειρηνικό Ωκεανό στην θάλασσα της Τασμανίας. Η διαδρομή ξεκινά στο λιμάνι Viaduct, περνά μέσα από το κέντρο της πόλης, δρόμους και πάρκα στα προάστια, πέντε ηφαίστεια και καταλήγει στο προάστιο Onehunga στο λιμάνι του Manukau.

Arthur's Seat, Εδιμβούργο



Μπορεί τα 8 χιλιόμετρα να σας φαίνονται λίγα, όμως έχει τόσα να δει κανείς, που μπορεί να χρειαστούν ώρες για να ολοκληρώσετε τη διαδρομή σας. Ξεκινήστε τη βόλτα σας στο Holyrood car park στο Queen’s Dr, πίσω από το κτίριο της σκωτσέζικης Βουλής.

Πεζοπορία στο Χονγκ Κονγκ



Η διαδρομή Hong Kong Trail είναι μία από τις τέσσερις πιο μεγάλες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια πόλη, καλύπτοντας απόσταση 50 χιλιομέτρων. Χωρίζεται σε 8 τομείς, κάποιοι από τους οποίους μπορεί να απαιτούν πεζοπορία τριών ή τεσσάρων ημερών, αν τους συνδυάσει κανείς και με άλλες δραστηριότητες. Ξεκινήστε από την κορυφή Victoria, όπου θα πάτε με το Peak Tram. Η επιστροφή σας από το Tai Long Wan μπορεί να γίνει είτε με λεωφορείο, είτε με το μετρό.

Πηγή: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!