Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Τριήμερο Φεστιβάλ με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη Λίμνη Λάδωνα

Τα …μουσικά της μυστικά αποκαλύπτει η Λίμνη του Λάδωνα στη Γορτυνία, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Γορτυνίας στο «Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα» που θα πραγματοποιηθεί στις 9,10 και 11 Αυγούστου 2013. Με φυσικό σκηνικό την ομορφιά και τη γαλήνη της Αρκαδικής γης. Σε έναν τόπο μυθικό, τόπο συνάντησης των θεών του Ολύμπου, η λίμνη του Λάδωνα και τα νερά της είναι δεμένα με τους θρύλους και τις παραδόσεις των αρχαίων Ελλήνων.

Σ’ αυτό το τοπίο, ήχοι από ένα ευρύ μουσικό φάσμα θα συναντηθούν με τους λάτρεις της φύσης και της τέχνης!

Τεχνητή Λίμνη που δημιουργήθηκε από τη ΔΕΗ το 1955 και καλύπτει μία έκταση 6000 στρεμμάτων. Αποτελεί οικολογικό πάρκο. Έχει σχήμα φιδιού, διασχίζει καταπληκτικές εκτάσεις μεταξύ Λαγκαδινού και Αφροδίσιου όρους. Φυσικό τοπίο ανεξερεύνητο και παρθένο περιμένει να το ανακαλύψεις με όποιο τρόπο επιλέξεις.

Η θέα από το δρόμο υπέροχη.

Η λίμνη τροφοδοτείται από τα νερά του ομώνυμου ποταμού, που θεωρείται ως ένα από τα μυθικά ποτάμια με πολλούς μύθους να πλέκονται γύρω του…

Ξεχωριστής ομορφιάς η παλιά γέφυρα που παραμένει αναλλοίωτη, ενώ η κατασκευή της «Κυράς το γεφύρι», συνδέει τη μία όχθη της λίμνης με την άλλη. Ιδιαίτερη αναφορά στον ποταμό Λάδωνα γίνεται από τον Παυσανία στα «Αρκαδικά-Αχαϊκά» που τον θεωρεί ως τον ποταμό με το ωραιότερο νερό.

Η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, κολύμπι, ψάρεμα, ορειβασία, ορεινή ποδηλασία, τοξοβολία, κυνήγι αλλά και για καταβάσεις με canoe-kayak και rafting. Ποταμός για αρχάριους και παιδιά λόγω της ήρεμης ροής του. Μη φύγετε από τη λίμνη χωρίς να έχετε κάνει βαρκάδα.

Πάρτε τη σκηνή σας το μαγιό σας και τη καλή σας διάθεση και ελάτε να απολαύσετε ένα τριήμερο γεμάτο μουσική δίπλα στη λίμνη .

Επίσης υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε όλη την περιοχή που μπορείτε να βρείτε στο discovergortynia.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 8.30 μ.μ...



ΟΡΓΑΝΩΣΗ –ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες τηλ..6939898551- 6979074521

Δήμος Γορτυνίας 2795360330-2795360313

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παράξενες μέρες 8.30- 10.15

Θανάσης Παπακωνσταντίνου 10.15- 1.15

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Palyrria 8.30-10.15

Υπόγεια Ρεύματα 10.15- 12.15

Αssa Θοδωρής Δρεμετσικας 12.15- 1.30

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Χ-Darawish 8.30 – 10.15

Σπύρος Γραμμένος 10.15- 11.30

Κακό Συναπάντημα 11.30- 1.30

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Παράξενες Μέρες

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

και οι συνεργάτες του με ένα τρίωρο πρόγραμμα κατά πολύ ανανεωμένο, βασιζόμενο σε όλη τη δισκογραφική του κατάθεση από «Αγία Νοσταλγία» μέχρι και «Μαγγανείες» θα προσπαθήσουν κι αυτό το καλοκαίρι να ξορκίσουν το μούδιασμα και την κατήφεια των ημερών. Για φυλακτό τους, τα λόγια του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου «… και τι δεν κάνατε για να με θάψετε όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος …».

Θεόδωρος ASSA Δρεμέτσικας

Γεννήθηκε στην Αρκαδία και συνθετει ατμοσφαιρικη ρυθμική μουσική μεταφέ-ρονταςτις εικόνες σε νότες και αρμονικά ηχοχρώματα Εχει γράψει μουσική για το θέατρο ενώ παράλληλα η φωτογραφία και η μουσική επένδυση σε εικόνα τον ακολουθούν. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ της λίμνης του Λάδωνα πλαισιωμένος από μουσικούς θα παρουσιάσει μια παράσταση που θα μας θυμίζει ότι η μουσική ο χορός και η εικόνα είναι πάντα δίπλα μας για να μας μαθαίνουν και να μας δείχνουν τις όμορφες και τις αληθινές στιγμές.

Υπόγεια Ρεύματα

Τα Υπόγεια Ρεύματα στις “Τσαλακωμένες Μέρες” που βιώνουμε, κοιτάζουν πίσω και δίνουν φωνή στα ξεχασμένα αλλά και επίκαιρα κομμάτια της δισκογραφίας τους. Βουτώντας στα παλιά τους κομμάτια, ξαναθυμούνται τις τότε επιρροές τους και τις ενώνουν με τις νεότερες. Λόγια που χάθηκαν στο χρόνο ξαναδιαβάζονται και παρουσιάζονται χωρίς φόβο, «τσαλακωμένα» ενάντια στους ατσαλάκωτους της εποχής μας. Ηλεκτρικός στίχος και λυρικός ήχος, άγριο συναίσθημα και “Όνειρα Μικρά”, υπόγειες διαδρομές και “Εικόνες στα Σύννεφα”, “Μάγοι” και “Παράξενες κοπέλες”, σε μια παράσταση ταξίδι στο χρόνο, ακόμα κι αν αυτός δεν υπάρχει…

Οι “Τσαλακωμένες Μέρες” δεν θα μπορούσαν να μην σταθούν στην συνάντηση με τον Θάνο Μικρούτσικο και το δίσκο «Τους έχω βαρεθεί». Πολιτικά τραγούδια που αποδεικνύονται πιο διαχρονικά στις μέρες μας από ποτέ... Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα τραγούδι),τον Κώστα Παρίσση (κιθάρα τραγούδι), τον Νίκο Γιούσεφ (ηλεκτρικό μπάσο, μουσικό πριόνι) και τον Τάσο Πέππα (τύμπανα)

Palyrria

To μουσικό σχήμα Palyrria ,ιδρύθηκε το 1995,ως ένα εγχείρημα να συνυπάρξουν αρμονικά παραδοσιακά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου ,με τον ηλεκτρονικό ήχο της σημερινής εποχής . Η σύσταση του σχήματος μέσα στα 14 χρόνια της ύπαρξης του ,έχει αλλάξει όσον αφορά τα μέλη του ο ήχος όμως διαρκώς εξελίσσεται μέσω των συντελεστών του όπου προστίθενται διαρκώς νέα μουσικά ιδιωματικά στοιχεία και από άλλες μουσικές παραδόσεις τού κόσμου με κύρια τα παγανιστικά και βακχικά στοιχεία ,συνθέτοντας με αυτόν το τρόπο μία μουσική που κινείται ανάμεσα στην παραδοσιακή μουσική και την electronica και χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ως, World & Elektro . Οι Palyrria έχουν στο ενεργητικό τους μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα στη Ευρώπη και στη Ασία

X Darawish

Eίναι ένα μουσικό συγκρότημα που ιδρύθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας το 1997. Έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μουσικούς όπως ο Elvis Costello o Bob Dylan o Nick Cave.

Σπύρος Γραμμένος

Μονάχα δυο δίσκους!

Σίγουρα πάνω από 20 τραγούδια

Με περισσότερες από μία-δύο συνεργασίες.

Καμία περιοδεία στο εξωτερικό!

Και ποτέ εξώφυλλο σε περιοδικό!

Εκτός από τα πασίγνωστα τραγούδια του – μελοποιημένη ποίηση ουσιαστικά –

Κουκουλοφόρος Από Παγκάκι Σε παγκάκι, , και οι Ροζ Μικρές

Μοναχικές Παγωμένες Πατούσες του Ροζ Πάνθηρα, θα παίξει κι άλλα…

Χωρίς ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση καλεί σε παλλαϊκή συστράτευση για τον εορτασμό των τριαντατριών του χρόνων.

Κακό Συναπάντημα

Τα τελευταία 9 χρόνια το κακό συναπάντημα εξελίχθηκε σε 9-μελή reggae-dub μπάντα. Βασικό στοιχείο τους ο κοινωνικός - άμεσος ελληνικός στίχος - συνέχεια μιας δεκαπενταετούς πορείας των ιδρυτικών μελλών του. Επιρροές όλης της παρέας εισχωρούν στη reggae που παίζουν κάνοντας την πολυμορφική και πλέον χαρακτηριστική. O ήχος των 80's , το hip hop , η dub κουλτούρα , η μοντέρνα και παλία roots reggae συνθέτουν την μουσική τους ταυτότητα. Έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες χωριά και πόλεις της Eλλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ που εκφράζουν την δράση τους καθώς και ως support live σε κορυφαίες μπάντες της παγκόσμιας reggae σκηνής. Το 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο πρώτο τους cd ως μπάντα (ανεξάρτητη παραγωγή) το οποίο και εξαντλήθηκε (Μπανανία,Μεγάλο Αφεντικό ,Απαγορεύεσαι , Sounds of the People κ.α) . Το 2012 κυκλοφόρησε το cd "Pressureality" το οποίο κάνει ακόμα το ταξίδι του μέσα και από την φετινή περιοδεία

Υπάρχουν 5 διαφορετικοί τρόποι να προσεγγίσουμε την τεχνητή λίμνη Λάδωνα. Ας τους δούμε όλους συνοπτικά:

1.Ξεκινάμε από Αθήνα, περνάμε τον ισθμό της Κορίνθου και στρίβουμε για Τρίπολη. Περνάμε τη σήραγγα Αρτεμισίου και αμέσως μετά τα διόδια βγαίνουμε από τον κόμβο της Νεστάνης με κατεύθυνση Λεβίδι, Βυτίνα, Λαγκάδια και Αρχαία Ολυμπία. Περίπου 13 χλμ. μετά τα Λαγκάδια φτάνουμε στο χωριό Σταυροδρόμι, όπου και στρίβουμε δεξιά με κατεύθυνση Τρόπαια και τεχνητή λίμνη Λάδωνα.

2. Ξεκινάμε από την Πάτρα και παίρνουμε το δρόμο "111" που πάει για Τρίπολη. Ο δρόμος αυτός περνάει από χαρακτηριστικό ορεινό διάσελο: αριστερά μας έχουμε το όρος Ερύμανθος της Αχαΐας και δεξιά μας το βουνό Αφροδίσιο της Αρκαδίας. Μετά το διάσελο ο δρόμος κατηφορίζει. Πρέπει να έχουμε το νου μας να στρίψουμε δεξιά, όταν βρούμε πινακίδα προς Δάφνη και τεχνητή λίμνη Λάδωνα.

3. Ξεκινάμε από τον Πύργο και παίρνουμε το δρόμο για Αρχαία Ολυμπία, Λαγκάδια, Βυτίνα, Λεβίδι και Τρίπολη. Περίπου 68 χλμ. Από τον Πύργο φτάνουμε στο χωριό Σταυροδρόμι, όπου και στρίβουμε αριστερά με κατεύθυνση Τρόπαια και τεχνητή λίμνη Λάδωνα.

4. Ξεκινάμε από το Αίγιο και παίρνουμε την Ολυμπία Οδό, με κατεύθυνση την Κόρινθο. Μόλις περάσουμε το Διακοφτό, βγαίνουμε προς Καλάβρυτα, Κλειτορία και Τρίπολη. Περίπου 11 χλμ. μετά την Κλειτορία συναντάμε το δρόμο "111", οπότε στρίβουμε δεξιά προς Πάτρα. Ακόμη 13 χλμ. και στρίβουμε αριστερά προς Δάφνη και τεχνητή λίμνη Λάδωνα.

5. Ξεκινάμε από τη Μεγαλόπολη και παίρνουμε το δρόμο για Καρίταινα και Ανδρίτσαινα. Μόλις όμως φτάσουμε στην Καρύταινα πρέπει να στρίψουμε δεξιά προς Ελληνικό, Στεμνίτσα, Δημητσάνα και Καρκαλού. Εκεί στρίβουμε αριστερά, προς Λαγκάδια και Αρχαία Ολυμπία. Περίπου 13 χλμ. μετά τα Λαγκάδια φτάνουμε στο χωριό Σταυροδρόμι, όπου και στρίβουμε δεξιά με κατεύθυνση Τρόπαια και τεχνητή λίμνη Λάδωνα.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!