Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Περιπέτεια για νεαρό αλλοδαπό ορειβάτη στη Βαράσοβα

Ο νεαρός ορειβάτης, που είχε ξεκινήσει μόνος για αναρρίχηση στο βουνό που αποτελεί πόλο έλξης για τους πιστούς του αθλήματος, εγκλωβίστηκε σε κάποιο σημείο και πανικοβλήθηκε

Πιο έντονη από όσο περίμενε αποδείχθηκε για έναν 22χρονο Δανό ορειβάτη η εμπειρία της αναρρίχησης στον ύψους 917 μέτρων ασβεστολιθικό όγκο της Βαράσοβας, που υψώνεται κάθετα από το επίπεδο της θάλασσας ανατολικά του Εύηνου ποταμού και δυτικά του Αντιρρίου!

Ο νεαρός ορειβάτης, που είχε...


ξεκινήσει το βράδυ της Πέμπτης μόνος για αναρρίχηση στο βουνό που αποτελεί πόλο έλξης για τους πιστούς του αθλήματος, εγκλωβίστηκε σε κάποιο σημείο και πανικοβλήθηκε. Ευτυχώς, είχε μαζί του κινητό με το οποίο ενημέρωσε τους δικούς του για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και εκείνοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Ωστόσο, επειδή το βουνό είναι αρκετά επικίνδυνο και είχε ήδη αρχίσει να νυχτώνει πράγμα που θα καθιστούσε δύσκολη την επιχείρηση απεγκλωβισμού, οι αρχές επέλεξαν να μην επέμβουν αμέσως. Αφού εντόπισαν το νεαρό Δανό, του εξήγησαν ότι προτίμησαν να μην κινδυνεύσει ούτε ο ίδιος ούτε οι πυροσβέστες και έμειναν σε επαφή μαζί του όλη τη νύχτα, ώσπου ξημέρωσε και ξεκίνησε η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του η οποία είχε αίσιο τέλος.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!