Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Άγιον Όρος και Όλυμπος στο επίκεντρο της πυροπροστασίας

Στο Άγιον Όρος και την περιοχή του Ολύμπου εστιάζουν φέτος την προσοχή τους οι φορείς της πυροπροστασίας στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω των ειδικών συνθηκών στην από στεριάς δασοπυρόσβεση στην Ιερά Κοινότητα αλλά και των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στην κορυφή του βουνού των θεών, που αναμένεται να προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Κώστας Κοκολάκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, πέρσι κάηκαν 48.300 στρέμματα δασικής έκτασης στο Άγιον Όρος που αποτελεί επικίνδυνη...
περιοχή για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Παράλληλα, σύμφωνα και με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Γεωργακόπουλο, ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει γενικότερα για όλη την περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα οι πόροι της δασοπροστασίας να είναι μειωμένοι, ωστόσο εκτίμησε ότι χάρη στο έμψυχο δυναμικό οι αρμόδιοι φορείς θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος, οι Γενικοί Γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δασών, εκπρόσωποι της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του στρατού, της πολιτικής προστασίας και των εθελοντών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το OLYMPUSMT σας ευχαριστεί για το σχόλιό σας!